Van élet a kata-tüntetésen ordibáló VV11Krisztin túl: ők a baloldal legnagyobb sztárjai

2022. november 29. 09:55

Összegyűjtöttük a legjobb arcokat!

2022. november 29. 09:55
null
Szalma György
Kontra

„Pukli István? Sándor Mária? Rémlik valami? Nem? Nem az Ön hibája. Ők mind epizódszereplői egy irtó gyenge közép-európai produkciónak.

Nagy Blanka és Pankotai Lili neve talán még mond valamit,  ennek azonban semmilyen jelentősége nincs. Ugyanaz a minőség, mint az előző kettő esetében, a különbség mindössze annyi, hogy ők sokkal kínosabb produkcióval léptek a széles nyilvánosság elé, így emlékük tovább kísérti a magyar közélet jobbat érdemlő részét.

De kik is ezek az emberek, és mi a történetük közös tanulsága?

Nos, Sándor Máriát a »fekete ruhás nővér«-ként ismerte meg az ország. Valamikor 2015 környékén ápolónőként arról posztolt a közösségi médiában, hogy fekete ruhában tüntetett munkahelyén az egészségügyi dolgozók méltatlan bérhelyzete ellen. Arra akarta felhívni az emberek figyelmét, hogy az egészségügy helyzetének rendezése nem tűr halasztást.

A támogatható kezdeményezésből végül az lett, hogy a fekete ruhás nővér ellenzéki-baloldali rendezvények főszónoka, legfőbb attrakciója, mutatványa lett. Mint egy szakállas nő vagy egy bűvész.

Egy idő után azonban kínossá vált személye, így szépen lassan margóra került, majd úgy dobta el magától a baloldal, mint egy használt zsebkendőt.

Pukli István a kőbányai Teleki Blanka Gimnázium igazgatójaként a 2016-os tanártüntetések egyik reklámarca lett. Pukli és a kockás ing jelképpé vált. Őszintesége azonban megkérdőjelezhetővé vált, miután kiderült, hogy éveken keresztül az MSZP tagja és a szocialista párt ifjúsági szervezetének lelkes aktivistája volt. Zuschlag János is harcostársaként hivatkozott rá, akinek tudnia kellett, hogy honnan származik a szocik ifjúsági szervezetének pénze. Később kiderült, hogy Pukli nagypapája ávós volt. Kiváló pedigré, ilyenből azonban éppen elég volt a baloldalon, így létszámon felülivé vált. Egy idő után ezért  kínossá vált személye, szépen lassan margóra került, majd úgy dobta el magától a baloldal, mint egy használt zsebkendőt.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Scio
2022. november 29. 12:34
ahogy máshol már írta valaki, rossz a szavak sorrendje, no és persze fölösleges a fosztóképző: egy számító (hülyepitsa) qrva vagy!!! (vv11kriszta)
2022. november 29. 11:22
A fekete nővért nem elítélték, mert magára költötte a választásokra kapott pénzt?
csak szerényen
2022. november 29. 11:20
A Teleki Blanka Gimnázium nem Kőbányán van, hanem Zuglóban!
Cirbi
2022. november 29. 11:07
És aki a hasára írta, hogy 10 millióért sem szül? Vele mi lett? Hány gyereke van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!