Mária országa

2022. november 02. 15:21

Schmidt Mária szerint egyébként Németország azért nem létezik már.

2022. november 02. 15:21
null
Tóth Ákos
Tóth Ákos
Jelen hetilap

„Schmidt Mária szerint egyébként Németország azért nem létezik már, mert mindenben Amerika érdekeit szolgálja ki, ami érdekes megállapítás, kiváltképp annak fényében, hogy Magyarországon a németek adják a hazai külföldi tőkebefektetések úgy húsz százalékát, és igen sokan vélik úgy, hogy az Orbán-kormány valójában a német nagytőke érdekeit szolgálja ki, méghozzá igen hatékonyan.

Így aztán Schmidt Mária mondataiból akár az is következhetne, hogy a magyar állam tulajdonképpen már megszűnt létezni, de azért az ilyen véleményekkel jobb csínján bánni még egy olyan véleménygazdag országban is, mint Magyarország, különben is, Schmidt Mária erre azonnal rávágná, hogy jó, de akkor miért vádolják az Orbán-kormányt azzal, hogy orosz befolyás alatt áll?

E ponton máris ott találjuk magunkat a NER legsűrűbb csalitosában, mert ha igaz az az állítás, hogy az Orbán-kormány kiszolgálja a német nagytőkét, miközben igaz az is, hogy az orosz érdekeket is képviseli az Európai Unióban, a kínaiakéról már nem is beszélve, akkor mégiscsak illő föltenni azt a kérdést, hogy mi a helyzet a magyar szuverenitással? És mi van olyankor, amikor a kiszolgáltak érdekei ellentétesek, miközben mindegyikük elvárja a magyar állam megkülönböztetett és odaadó figyelmét?”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2022. november 03. 12:11
Az a Németország, amit a '80-as években láttam és fotóztam, már tényleg nem létezik. Jó rég jártam már arrafelé, de a 30 évvel későbbi állapot és fotóalbum között még úgy is elég látványos a különbség, hogy a migránsjárás előtt volt.
röviden
2022. november 03. 09:47
A német(országi) tőke nem egyenlő a németséggel.
pipa89
2022. november 03. 09:38
Ajánlom a szerző, Tóth Ákos figyelmébe Klaus von Dohnanyi Nemzeti Érdekek c. könyvét. Hátha képbe jön, hogy azzal az egyébként hétköznapi ember számára is nyilvánvaló ténnyel, hogy Németország nem szuverén, hanem az USA eurázsiai hídfőállása velünk (EU) együtt. Márpedig ha egy ország nem szuverén, akkor nem is tudja betölteni önnön érdekeinek képviseletét...kvázi nem létező, nem döntésképes, jövője zéró..
foldizs
2022. november 03. 08:12
Schmidt Mária ferde szemmel néz mindenre, amit nem ért. Úgy az egész világra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!