Gödörben az orbáni kommunikáció is

2022. november 01. 07:38

Orbán Viktor akkor is bemegy a Kossuth Rádióba, ha nincs igazán lényeges mondanivalója.

2022. november 01. 07:38
null
Sebes György
Sebes György
Hírklikk

„Egyetlen újdonság – hírnek számító momentum – volt Orbán Viktor interjúnak álcázott legutóbbi rádiós szózatában. Az is csak egy elképzelés, amiről – mint mondta – még nagy viták vannak. Eszerint újabbakkal bővítenék a központilag árszabályozott termékek listáját. Ezen kívül viszont a miniszterelnök az utóbbi időben szokásos mondandóját ismételgette és erősítette meg.

Baráti társaságban az ember gyakran elereszti magát. Kifejti véleményét a világról, a politikáról, sok minden másról. Rajta múlik, de a környezettől is függ, hogy igazán okos dolgokat mond-e, vagy csak hablatyol.

Ha azonban az ember a médiában szólal meg, igyekszik összeszedni magát, a gondolatait. Általában olyankor kérdezik, ha van – lehet – a nagyobb közönség számára is fontos, érdekes mondandója. 

A jelenlegi hatalom »baráti társaságnak« tekinti a médiának azt a – jelentős – részét, amely lehetőséget nyújt, hogy üzenjen híveinek, meg az ország többi részének. Különösen ilyen terület az egykor még közszolgálati feladatait teljesítő média, amely azonban az utóbbi 12 évben az uralkodó párt és kormány leghűségesebb kiszolgálójává szegődött. 

Nem véletlen tehát, hogy elsősorban a Kossuth Rádió örvendhet annak a kétes dicsőségnek, hogy a miniszterelnök rendszeresen stúdiójukban vendégeskedik. (Ezzel egyúttal jelezve, mennyire demokrata: nem magához rendeli a riporterként funkcionáló alkalmazottat, hanem maga megy el hozzá.) Orbán Viktor pedig a jelek szerint szívesen vállal szerepet ebben az álságos műsorban. Hiszen úgy látszik, mintha interjú készülne, mintha a műsorvezető lényeges kérdéseket tenne fel, miközben igazából arról van szó, hogy a vezér szózatot intéz a nemzethez. Kifejti sokszor zavaros gondolatait az aktuális helyzetről, ezzel pedig saját világképének követésére igyekszik rávenni hallgatóságát. ”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolcsika
2022. november 03. 09:14
Bemegy, hazudozik, a hívek bólogatnak. Ennyi.
machet
2022. november 02. 16:33
Ha esetleg nem megy akkor fél,ugye?Ostoba komcsi.
Robertoo
2022. november 01. 19:34
Sőt, sebes gyurika, most kapaszkodj meg! ............. Orbán még el is van szigetelve.
Krupp Skya
2022. november 01. 18:40
Gödörben a Ries István akit agyonvert az ÁVH, ti meg beköltöztetek a lakásába, apáddal aki kommunista funkcionárius volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!