Ha Szlovákia nem vigyáz, ha nem szedi össze magát, Európa perifériáján találja magát

2022. november 29. 11:04

Mert jelentéktelen lesz, nem lesz mit kínálnia.

2022. november 29. 11:04
null
Mikuláš Dzurinda
blog.sme.sk

„Ha Szlovákia nem vigyáz, ha nem szedi össze magát, Európa perifériáján találja magát. Mert jelentéktelen lesz, nem lesz mit kínálnia. Hogy ezek nem üres fenyegetések, azt látjuk Magyarországon. Még egy olyan »nagyfőnök« is, mint amilyen Orbán Viktor, megérezte, milyen egy lejtőn sötétben tapogatózni. Néhány nappal ezelőtt az Európai Bizottság azt javasolta, hogy fagyasszanak be a Magyarországnak szánt 13,3 milliárd eurónyi uniós forrást. Magyarország nemcsak befolyást, hanem pénzt is veszít ellentmondásos belső és zsaroló uniós politikájával.

Nemcsak jelentéktelen tagjává válik az európai közösségnek, hanem teherré is. Magyarország lassan, de biztosan kiszorul az uniós közösségből. Mint ahogy Orbán Fidesze is kiszorult az Európai Néppártból, és eddig egyetlen európai frakcióhoz sem tudott csatlakozni. Az biztos, hogy senki sem fogja hivatalosan kizárni Magyarországot az EU-ból. Még a jogi eszközökkel sem rendelkezünk ehhez.

A katasztrófához azonban már az is elég, ha egy ország bajkeverő, megbízhatatlan, a közös ügyhöz semmi pozitívummal hozzájárulni nem képes partnerként szerez hírnevet. Ebben az értelemben ez egyben figyelmeztetés is Szlovákia számára. Egy ország, amely inspiráció és partner volt, hanyatló gazdasággá válik, amely tehetséges középiskolásokat exportál, és nem modern technológiát vagy know-how-t.”

Nyitókép: Mateusz Wlodarczyk / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. november 30. 16:40
Itt az ideje, hogy szépen haza sunnyogjon a magyar anya ölére, s újra egyeüljün a magyar hazával.
Zsolakomarom
2022. november 29. 20:03
Milyen magyarorszagon? A felsorolt tobbi orszagban nincs munkaerohoiany? Csak putrisztanban?? Es miert kellene barkinek visszafizetni a tartozasat? Meg hogy jon ez ide? A magyarok azota nem ertek utol az ossztrakokat semmiben, miota Arpad idejott, es nem is fogjak...xDDD A legalacsonyabb minimalber, megegyszer, a LEGALACSONYABB Az ex szoci szarfeszkek kozott is Ez Orbanek hatalmas eredmenye..:)))
Vakfolt
2022. november 29. 18:57
Idén hamarabb megjött a Mikulás, csak be van baszva és teljesen kretén.
Ehetős Odó
2022. november 29. 17:58
Nem lesz mit kínálnia? Nocsak. Elfogyott a Tatratea meg a bryndzové halusky?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!