A baloldal egy Zelenszkijt Szaddámhoz mérő jelölt győzelmének örül

2022. november 02. 12:07

Tehát amikor a szlovéneknél nyert egy hozzájuk hasonló moslékkoalíció, az nagyjából hasonlókat mondott és akart, mint a helyi baloldal.

2022. november 02. 12:07
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
PestiSrácok.hu

„Meg valljuk be, kellemes alapállapot, ha az itteni elvtársak messzi földeken aratott sikerekért tudnak csak rajongani. Mondhatni, win-win nekünk, nekik és az országnak is. Van itt azonban valami, amit nem igazán tudok hova tenni, még akkor sem, ha minden örömnek egyértelmű és egyedüli eredője az Orbán-gyűlölet. Szóval, ha ők valakit Orbán barátjának vagy szövetségesének hisznek és az nem nyer, akkor azzal szerintünk rögtön Orbán sem nyert. Mindegy, fene se érti ezt a liberális logikát.

Tehát amikor a szlovéneknél nyert egy hozzájuk hasonló moslékkoalíció, az nagyjából hasonlókat mondott és akart, mint a helyi baloldal. Rendben, örüljenek. De Lula azért eléggé súlyos arc. Most azt tegyük is félre, hogy Lulát hivatalosan is vád alá helyezték korrupció miatt, és nem, fake news, hogy felmentették; az elmarasztaló ítéletét hatályon kívül helyezték, de soha nem mentették fel. Nem tudom, de ha jobboldali közszereplőt vagy politikust idehaza épphogy meglegyint a korrupció lehetőséges szele, ha csak Gipsz Jakab arról ír a Facebookon, hogy szerinte akár lehetett is volna korrupció bizonyos ügyekben, akkor Cseh Katalin és társai – literálisan – hiperventillálni kezdenek és lemondást, vagyonelkobzást, fővesztést követelnek.

Lula tényleg hardcore komcsi. Nem csak úgy komcsi, mint Gyurcsány és társai – akik már komcsik is azért lettek a rendszerváltoztatás előtt, mert akkor éppen így látszottak megnyílni a pénzes kamrák, aztán a kapcsolatrendszernek köszönhetően végül igazuk is lett –, hanem tényleg az. Nagy haverok voltak Castróval, rendszeresen lekezel Közép- és Dél-Amerika véreskezű, bolsi diktátoraival – és nem a pénzért vagy a kapcsolatokért, ami bőven mentő körülmény lehetne, ha a braziloknak ezzel hasznot hozna, hanem simán azért, mert ő is komcsi –, szereti a vörös csillagot, mit mondjak még? Jámbor András meg a Szikra Mozgalom rajongását éppen ezért őszintének is tartom, de a többiek? Azok nem éppen azt szokták hangsúlyozni, hogy európaiság, demokrácia és egyebek? Jó, avattak a közelmúltban Lenin-szobrot Nyugat-Európában, de Lula mégiscsak a régimódi, időnként már Kádárt is jobbra hajlással vádoló, mozgalmi ember. Szóval a Momentum egy olyan emberért rajong Brazíliában, aki politikailag lehetne Fekete-Győr András nagyapja is.”

Nyitókép: Nelson Almeida/AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. november 02. 17:25
Én annak örülnék Kristóf, ha megdöglenél, hosszú kínszenvedéssel xDDDDDDDDDDD
BőröndÖdön
2022. november 02. 17:21
Trombi,elképesztő,hogy mekkora farok vagy.
láss7081
2022. november 02. 14:53
"Lula tényleg hardcore komcsi." Ezért jobb az illiberális állam, mert itt nem győzhetne Lula. Nem elég választásokat nyerni. Itt nem csak választás van, de nemzeti konzultáció is és így a nép kormányoz. Vagy nem ?
Fideath
2022. november 02. 13:42
"Nem tudom, de ha jobboldali közszereplőt vagy politikust idehaza épphogy meglegyint a korrupció lehetőséges szele" ------------------------ Az bazdmeg. A "korrupció lehetséges szele" hogy Orbán környezetében MINDENKI milliárdos lett. Nyilván az is a "korrupció lehetséges szele" hogy Lölönek nagyobb a vagyona mint a magyar történelemben bármikor bárkinek, hogy Orbán veje már 30 évesen az ország egyik leggazdagabb embere lett. Nyilván fel se merülhet itt a korrupció. Orbán valahogy vonzza a pénzügyi géniuszokat maga köré. Hogy minden egyes ilyen géniusz kivétel nélkül állami pályázatokból, megrendelésekből szedte meg magát, az is puszta véletlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!