Eljött a pillanat: megnevezzük az Orbán kottájából játszó álellenzéki politikusokat

2022. november 07. 17:20

Márki-Zay Péter szerint Ungár Péter áruló, amiért őt kritizálni merészeli. De vajon kik dolgozhatnak még a Fidesz zsoldjában?

2022. november 07. 17:20
null
Rőfös Géza
Kontra

„Úgy tűnik, hogy Márki-Zay Péter kitartóan kapaszkodik abba az illúzióba, hogy ő meghatározó szereplője az országos politikának.

Miközben már az országgyűlési választások éjszakáján látható volt, hogy az újabb kétharmaddal együtt pillanatok alatt elpárolgott minden érdemi hitelessége, rendületlenül igyekszik továbbépíteni a vélhetően csak az ő fejében létező harmadikutas, kissé zavaros ellenzéki világot. Bár annyi esze volt, hogy parlamenti mandátumát nem vette fel, folyamatosan gondoskodik róla, hogy ne feledjük: a teljes baloldali szövetség egy olyan jelölt hatalomba segítésén dolgozott, aki menthetetlenül kétbalkezes, de következetlen háborút vívott a kormánypárttal, saját támogatóinak egy részével és – lássuk be – a valósággal is.

 

Ungár Péter is csatlakozott az álellenzéki kórushoz

„Ungár Péter is csatlakozott az álellenzéki kórushoz, akik napról napra mondják fel a Fidesz propagandaszövegeit. Az LMP társelnökének nyilatkozata szerint nem tudott arról, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom történelmünk legkorruptabb rendszerének leváltásához támogatást kapott az amerikai magyaroktól. Ez egyrészt rendkívül furcsa egy aktív pártvezető részéről, hiszen a támogatás ténye nemcsak az amerikai, de a magyar sajtóban is megjelent már 2022.

 

Márki-Zay jelentős kisebbségben van az egyharmados társadalmi felhatalmazást sem elérő baloldali táborban abban is, hogy saját személyét nem látja meghatározó oknak az ellenzék történelmi vereségében.

Bár valóban kellettek hozzá a többiek is, a választók nagyrészt rá mondtak nemet. Ez vélhetően nem igazán érintette őt rosszul,  ha felkérnék, valószínűleg újra megpróbálná mindenféle önreflexió nélkül. Márki-Zay Péter rendületlenül masíroz előre a saját maga által elképzelt zavaros jövőkép irányába, zászlajára a „Csak felfelé” helyett sokkal helytállóbb jelmondat lenne a »Mindenki hülye, csak én vagyok aggregátor«.

Bár mostanában csillapodott a személyét balról ért szemrehányástól átfűtött támadássorozat, mióta kikotyogta, hogy milliárdos nagyságrendű amerikai pénzek érkeztek zavaros hátterű NGO-kon keresztül a moslékkoalíció kampánykasszájába, ismét sokakban felmerült a kérdés:

vajon miért gondolta bárki is, hogy jó ötlet ezt az embert Magyarország miniszterelnökének jelölni?”

Fotó: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zoltan70
2022. november 08. 12:25
Hát, ha lenne ilyen fizetési lista, akkor azon a maki az elsők között szerepelne, mert személyének és ténykedésének legalább annyira meghatározó szerepe van a nemzet immunrendszerének stimulálásában, mint a szemlőhegyi lamantinnak és a férjének.
Sclerotic
2022. november 08. 06:21
MZP, Fletó, Jakab, stb... A további 2/3-os győzelmeink garanciái!
Seniormerga
2022. november 08. 01:52
Makizajosról az elhíresült Churchill-i mondás jut eszembe - az aktuális magyar belpolitikára átírva- hogy: A parlament előtt megállt egy ÜRES autó és kiszállt belőle Márki-Zay..... (de a moslék összes főmuftija behelyettesíthető Maki helyébe!)
Apfelstrudel66
2022. november 07. 20:23
Az Ungár Peti sem tartozik a kedvenceim közé, de legalább néha ráébred a valóságra és el is meri mondani. MZP pedig az elmúlt években gyakorlatilag már minden párt szekerét tolta, hiszen a Fidesztől a teljes ellenzékig, már mindenhol feltűnt rövidebb hosszabb időre. Szerintem nincs tisztában azzal, mit jelent árulónak lenni, pedig elég lenne tükörbe néznie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!