Sír a labda…

2022. november 08. 11:26

Néhány üdítő kivételtől eltekintve, döglődik a honi klubfutball.

2022. november 08. 11:26
null
Dávid Ferenc
Hírklikk

„Többször megfogadtam már, hogy nem írok újabb cikket a nemzeti labdarúgó-bajnokságunk színvonaláról, mivel az elvakult szurkolók – a tényektől függetlenül – biztosan durva módon ledorongolnak a kritikáért, a tárgyilagos sportbarátok meg jegyzeteim nélkül is pontosan látják/tudják, hogy néhány üdítő kivételtől eltekintve, döglődik a honi klubfutball. Hogy miért merem ezt leírni? Nézzék az alábbiakat.

 – A tizenkét csapatos első osztályú bajnokságban négy fővárosi csapat szerepel: a Fradi, az Újpest, a Honvéd (Kispest) és a Vasas. »Csak« négy, mivel az 1888-ban alakult MTK tavaly kizuhant és most a másodosztályban szenved.

 – Az FTC kimagaslóan teljesít és a bajnokság élén áll, a másik három – kivétel nélkül – a kiesési zónában tanyázik: 14 forduló után az Újpest a 10., a Honvéd a 11., a Vasas a 12., természetesen számtalan vereséggel és negatív gólkülönbséggel.

 – A kudarcos szereplés miatt a bajnokság kezdete óta már mindhárom együttesnél volt edzőcsere, de miután nem a trénerek szaladgálnak a pályán, hanem a játékosok, a várva-várt siker sajnos elmarad, így az egykori sztárcsapatok továbbra is gyalázatosan teljesítenek. Gondolom, a vezetőségek megint edzőcserében gondolkodnak.

 – A Honvéd (Kispesten) a Vasas (Angyalföldön) az elmúlt években vadonatúj stadiont kapott, de hiába építették meg a labdarúgás gyönyörű »templomait«, a »hívők« azt nem nagyon látogatják. A csaknem 13 ezres – jó állapotban lévő – Szusza Ferenc stadion pedig rendszeresen tátong az ürességtől.”

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. november 09. 13:24
Döglődik az agyrágóbogár Feri bátyám. És fáj a feje a gyógyszerektől.
Reszelő Aladár
2022. november 08. 21:34
És akkor mi a megoldás? Bontás? Megszüntetés? Minimálbérért csúcsszínvonal? Vagy esetleg a DK-s háttér milliárdosok mikor óhajtanak beszállni a pénzükkel és szakértelmükkel? Vagy olyan nincs?
brekker
2022. november 08. 21:09
A spanyoloknál nem volt trianon, nem fejnehéz az ország, mégis van olyan stadionja egy nemrég harmadosztályú csapatnak, mint itthon a Kispestnek, Vasasnak. Rég befejeződtek a stadionépítések, csak felzárkóztunk például Albániához. Nyolcezres stadionok, ez aztán a nagyzolás. A pálya méretéből adódóan kisebbet nem éri meg építeni.
brekker
2022. november 08. 20:58
Vigyázó szemeinket Madridra vessük: Rayo Vallecano https://en.wikipedia.org/wiki/Rayo_Vallecano Campo de Fútbol de Vallecas https://en.wikipedia.org/wiki/Campo_de_F%C3%BAtbol_de_Vallecas A Real Madrid 3–2-re kikapott a Rayo Vallecano otthonában a La Liga 13. fordulójában, ezzel elszenvedte első vereségét ebben a bajnokságban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!