Gusztustalan ez a más zsebében turkáló mentalitás

2022. november 09. 22:10

A Liu-testvérek mi másért indulhatnának kínai színekben, minthogy Kínában 800 millió forintot adnak egy olimpiai aranyért.

2022. november 09. 22:10
null
Tóth Máté
Tóth Máté
Facebook

„Kedvencem a média proletárhergelése, hogy a Liu-testvérek mi másért indulhatnának ezentúl kínai színekben, minthogy Kínában 800 millió forintot adnak egy olimpiai aranyért, amíg nálunk csak 50-et.

Gusztustalan ez a más zsebében turkáló mentalitás, ami a szocializmus óta még mindig egy nemzetet nyomorít meg, amikor a jó állampolgár árgus szemekkel nézte a szomszédjait, hogy kinek van valahogyan "több", mint ami neki jutott...

Azt meg remélem hozzá sem kell tennem, hogy aki mindenben csak azt látja, hogy a pénz az egyetlen motiváló tényező, az a saját érzéseit, a saját valóságát vetíti ki másokra. Az ő szellemi bizonyítványa.”

Nem titok: Kínában egy olimpiai arany 800 milliót ér, nálunk ötvenet

Ha „elengedjük a Liu fivéreket", többszáz milliós állami támogatást kell visszafizetniük, vagy 3 évig nem versenyezhetnek ISU versenyeken - nyilatkozta lapunknak adott interjújában szerdán Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke. Erről ide kattintva olvashat bővebben. A MOKSZ elnöke exkluzív interjúban részletezte a Liu fivérek országváltására vonatkozó kérésnek várható következményeit.

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kecsketenyeszto
2022. november 12. 14:26
Teljesen érthető, hogy elmennek. Mégis mi szólna Magyarország mellett? Amit Kínában kapnak: - 16x több pénzt kapnak - ott különlegesnek számítanak félig európaiként, itt "bevándorló" kínaiak... - a népesség miatt sokkal több figyelmet kapnak - a helyi közösségi médiában sokkal több követőre és sokszoros bevételre tehetnek szert Amúgy meg az edzőjüket Kína visszahívta, gondolom az edzőváltás nem is mindig opció. Másrészről egy fidesznyik meg se szólaljon, hiszen Kína testvérországunk Oroszország mellet, mindkettőtől van hitelünk és hatalmas támogatásokat kapnak kínai cégek az idetelepülésért lsd. Debreceni akkugyár
Házam Hazája
2022. november 10. 23:52
Meséld el ezt a budapesti hajléktalanoknak.
Onurisz
2022. november 10. 17:47
Nem tudom ki ez a Tóth Máté és miért fontos. De Kósa nyilatkozata korrekt volt és nem csak a pénzről szólt. Ráadásul amit elmondott, azok fontos információk ahhoz, hogy megértsük a körülményeket. Ezek a fiúk félig kínaiak és feltehetően anyanyelvi szinten beszélnek kínaiul. Értenünk kell, hogy nekik két hazájuk van, és otthonról haza mennek, nem zsoldosnak. És még csak azt sem mondhatjuk, hogy az eddigi eredményeikben Kína nem játszott szerepet, hiszen ott kezdték ezt a sportágat és kínai edző vitte el őket a világ legjobbjai közé. Nélküle nagy valószínűséggel nem lettek volna ilyen eredményeik, s láthatóan ezt ők is így gondolják. Ugyanakkor nagy kockázatot vállalnak ezzel a döntéssel, mert a magyar állapotokhoz képest valódi versenyhelyzetbe kerülnek. Nem a pénzirigységről kellene beszélni, hanem a szövetség döntéséről. Arról, hogy helyes-e visszakérni tőlük a felkészülési támogatást. Az én jogérzékem szerint nem helyes. Az a pénz arra szolgált, hogy képesek legyenek eredményeket elérni, és ezeket az eredményeket el is érték nekünk. Milyen morális alapon kérjük most ezt vissza tőlük? Azt nem tudom, hogy szól a lejárt szerződésük hivatkozott pontja, de furcsának találnám, ha arról szólna, hogy vissza kell fizetniük a felkészítés összegét, ha a szerződés lejárta után nem kötnek új szerződést. Ez jogilag nem egyenes. Zsarolásízű ez a dolog és nekem nem tetszik. Ez az ügy nem hasonlítható a pénzért román zászló alá ülő sakkozófiúéhoz. Magyarként, szerb feleséggel román válogatottá válni - ez nem egyszerűen zsoldosság, hanem a nemzeti érzés teljes hiányáról árulkodik, s megalázó is egy magyar számára. De nem hasonlítható a román válogatott magyar futballistáihoz vagy Miriuta estéhez sem. Azok a magyarok román állampolgárok voltak és akkoriban sokkal jobb volt a román válogatott, mint a magyar. Miriuta sem fért be a román válogatottba, tehát nincs miért neheztelniük rá a románoknak.
istvanpeter
2022. november 10. 13:04
Akárhonnan is nézzük a dolgot a szülőhaza elárulása nagyon csúnya magatartás holott, itt is minden támogatást megkaptak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!