A művészi szabadság aspektusai

2022. november 10. 13:32

Ha a Pankotai-féle stílus jelenti politikai megújulásukat, akkor mi tartja vissza ennek felvállalásától az egész bagázst?

2022. november 10. 13:32
null
Bognár Zsolt
Bognár Zsolt
Facebook

„A balliberális oldal egy emberként állt az október 23-i tanártüntetés mocskos szájú diákja mellé. Mentették a menthetetlent. Jól van ez így, hiszen legalább összenő, ami összetartozik. Műfaji szabadságról, forradalmi hevületről hablatyoltak, klasszikusoktól hoztak példákat és vontak párhuzamokat. Felesleges volt. A mondás úgy szól, hogy »Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek.« Hát még egy bociszemű, kiforratlan teremtésnek.

Ha ennyire odavan a baloldal Pankotai Lili művésznő 5 perc hírnevet jelentő teljesítményéért, akkor mi tartja vissza őket a hasonló színvonalú »művészi« produkcióik, politikai performanszok közhírré tételétől.

Láttuk már más ország politikai pályára tévedt művészét a hancúrlécével zongorázni, elszenvedtük már hazánk egykor volt stand-upos nagyágyújának is kis himbi-limbi mutogató egyfelvonásosát – már akinek ahhoz volt gusztusa, hogy jegyet váltson rá – és számos célirányos TV műsor szolgáltatott és jelenleg is szolgáltat »művészi« mintákat a szabad önkifejezésre, a perverz lelkek vágyott önkielégítéséhez.

Ha Pankotai Lili művészi teljesítménye olyannyira elragadó, ahogyan az összes balos álértelmiségi azóta is egyöntetű hitet tesz annak nagyszerűsége mellett, akkor egy pillanatra játszunk el a gondolattal, hogy például az árnyékkormány bármely férfi tagja és a többi erőtlen és gyíkvállú segéderő mekkora sikert érhetne el, ha kilógó »lomposukkal« állnának a Parlament és egyben az általuk folytonosan gyalázott »kurva ország« elé – copyright by Gyurcsány – miközben Pankotai művésznő kedvenc hárombetűs szavát idézgetnék a művészi szabadság jegyében. Hiszen a nagy piknikező és sátorozó Hadházy Ákos egyszer már úgyis kijelölte tábláival a nemiszerves, balos jövő útját. Hadházy mellett ki is lehetne a fütyis eszme másik leghűségesebb szerszám, helyesebben fegyverhordozója, mint Gréczy Zsolt, neki már gyakorlata van a »demok-ratyikus« lózungok lengetésében. Ha a Pankotai féle stílus jelenti politikai megújulásukat, akkor mi tartja vissza ennek felvállalásától az egész bagázst?

A sok vergődő ellenzéki párt korifeusa mikor csap a homlokára, hogy a művészi önkifejezés még fokozható és kiaknázatlan kincsesbánya? A nagy pártalapítási gerjedelmében Márki-Zay Péternek csak nehogy felcsillanjon a szeme és plagizálja az ötletemet. Nos ki fogja közülük záros határidőn belül megalakítani az első nudista pártot Magyarországon? A parlamentbe »bejutva« róluk nem képezheti majd vita tárgyát, hogy a meztelen, pőre igazságot képviselik. A 18-as karikát se lesz szükséges kitenni a felszólalásaik alkalmával, hiszen Pankotai Lilinek és a többi szép beszéd győztesnek »hála«, az óvodáktól a nyugdíjas otthonokig már mindenki előre képben lesz velük kapcsolatban és az ágyékukra fókuszálva tudni fogja, hogy mennyi is az annyi.”

A szerző színművész

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. november 11. 10:58
SOHA TOBBE BALOLDALT !
masikhozzaszolo
2022. november 10. 15:44
Pankotait nevezték el a morzsáról, vagy fordítva?
civilina
2022. november 10. 14:56
A káromkodás - mindegy, hogy melyik oldalon hangzik el - az ütés retorikai formája. Mindkettőt elítélem.
Upuaut
2022. november 10. 14:14
Pankotai Lili nem egy kis pöcs, hanem egy kis punci. Mi a faszért kell vele 3 napnál tovább foglalkozni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!