A klímaaktivisták arra hívják fel a figyelmet, hogy mennyire ostobák és hiteltelenek

2022. november 15. 22:45

Nem tudjuk, hogy a természetvédelem miért párosul mindig esztelenséggel, de ez így van, s a mostani stratégia a legostobább mind közül.

2022. november 15. 22:45
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Kevés kontraproduktívabb akciót ismerünk (Messi és  Neymar sorozatos lecserélésén kívül), mint a klímaaktivisták műkincsek ellen elkövetett támadásai. Csak remélhetjük, hogy megelégednek azzal, hogy a világhírű festményeket védő üvegeket rongálják meg (hol festékkel, hol paradicsomlével), és nem gondolják egyszer azt, hogy hatékonyabban hívnák fel a figyelmet a klímahelyzetre, ha Van Gogh és mások festményeit meg is semmisítenék. Nem tudjuk, hogy a természetvédelem miért párosul mindig esztelenséggel, de ez így van, s a mostani stratégia a legostobább mind közül.

A műkincsek ellen idézett támadások a legnagyobb szolgálatot teszik azoknak, akik nem hisznek a klímakatasztrófában és a fenyegető veszélyben (esetleg még felelősi is annak). A klímaaktivisták akciói nyomán mondhatják, hogy ezek ilyen hülyék, és éppen ilyen hülyeség az is, amit a klímaváltozásról mondanak, miközben nem az. Ezek a hiteltelen emberek nem használnak, hanem ártanak az ügynek, mert még azokat is maguk (és az ügyük) ellen fordítják, akik egyébként egyetértenek velük.

Az akciók mögött álló ideológia is merő ostobaság, miszerint miért fontosabb az emberiségnek egy műalkotás, mint a bolygó és az élővilág (benne az ember) megmentése. Nem művészeti alkotások okozzák a klímakatasztrófát, nem a klímaváltozás és műkincsek között kell választani. Lehet szeretni a művészetet és a természetet egyaránt, legtöbbször a kettő össze is kapcsolódik. Még közvetve sem okolhatók műtárgyak a globális felmelegedésért, mert a múzeumok és műtermek klimatizációja nem egy tétel, még a közepes áruházak légkondícionálása is több kárt okoz a Földnek.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bájron
2022. november 17. 04:05
Ki a fasz fizeti ezt a geciit???? Szaros????? Jaaaaa!
APA152
2022. november 16. 17:12
" Nem tudjuk, hogy a természetvédelem miért párosul mindig esztelenséggel, de ez így van, " Pedig nagyon egyszerű. Pont azért, amiért a liberálbolsevizmus az agyhalállal.
u.cserkész
2022. november 16. 16:53
Rendkívüli eset, de most egyetértünk.
Ödenburger
2022. november 16. 16:41
A műalkotásokat támadó "klímaaktivisták" is a cancel culture (=kulturális forradalom) ügynökei. A szélsőségességük mellett a többi neokomcsi normálisnak tűnik, az egész cirkusz az ő szalonképességükről szóló porhintés. Ebben Bartus is hozza a maga szerepét a "szélsőségesek" kárhoztatásával, végül is megbízható elvtárs. De minket azért egy percig se tévesszen meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!