Aki úgy beszél, mint egy riherongy, azzal úgy is bánnak, mint egy riheronggyal

2022. október 25. 07:54

A trágár diáklányról.

2022. október 25. 07:54
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Természetesen a majdnem felnőtt lányt sem menthetjük fel, hiszen 17-18 éves korában az ember már kezdi érteni, hogy minek mi a következménye. Az igazi bűnös mégsem ő, hanem azok, akik ezzel az amúgy középiskolai dolgozat szintű, viszont trágár irománnyal fölhívták a színpadra, és akik ma is tovább tolják maguk előtt. Akik nem mondják meg neki, hogy kislány, mocskos szájjal lehetsz öt percre híres, de aztán életed végéig cipelheted annak a súlyát, hogy aki úgy beszél, mint egy riherongy, azzal úgy is bánnak, mint egy riheronggyal.”

 

„A faszomat bele!" - új baloldali „csillag" született az október 23-i tüntetésen (videó)

„Ha el sem hiszed, hogy én, és mi vagyunk a jelen, és a kibaszott jövő" - szögezte le felszólalásában Pánkotai Lili. A tanártüntetésnek induló, aztán baloldali tüntetéssé váló október 23-ai megmozdulás során egy pécsi végzős gimnazista, Pánkotai Lili egy slam poetry-re emlékeztető „művet" adott elő.

 

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LKJK
2022. október 26. 07:03
Kedves Lili. Megnéztem a Facebookon van egy tucat Pankotai Lili. A sajátodon kívül az ő nevüket is bemocskoltad a száddal.
LKJK
2022. október 26. 07:00
Kedves Lili. Ez az akciód,alpári stílusú fellépésed mindig ott lesz a neved mellett. Elkísér az életeden keresztül ha akarod ha nem. :) Valószínűleg ez volt életed legfontosabb megnyilvánulása ami meghatározza további éveidet.
puszt
2022. október 26. 04:02
(van bennetek félelem) "A felismerés, hogy a trágár szöveg nagyon is helyénvaló. Hogy a panaszokat elmondták már elegen és hosszan udvariasan, eredménytelenül. Hogy teljesen jogos ötvenezer ember előtt a büdös picsába küldeni Hoffmann Rózsától Balog Zoltánon át Pintérig és Orbánig azokat, akik ezt tették. Hogy még kér a nép, de már nem szép szóval. És ők, a szörnyülködő, bibliás hülyepicsák, savanyú faszok és rezsimkurvák társtettesek, mentő körülmény nélkül."
Claudius1
2022. október 25. 23:33
"0) Civilizált ember gyerekeket nem bánt. Soha, semmilyen körülmények között. Egyet nem érteni, vitatkozni lehet, de bántani őket nem. 1) Ergo, aki egy középiskolás diáklányra kiabál kígyót-békát a (mégoly trágár) a véleménye miatt, a "példás megbüntetést", kirúgást, egyebeket követelve, az utolsó, gyáva, sz@r ember. Akkor is, ha a kormánymédiában dolgozik, és utasításra teszi. Ha pedig nem, akkor főleg. 2) Aki nem képes felismerni a költészetet - mert bizony, a slam poetry is költészet - , az ráadásul még hülye is. 3) Aki a stíluson háborodik fel látványosan ahelyett, hogy a tartalommal foglalkozna, és ezzel próbálja elterelni a vitát a lényegről ( = az oktatás helyzete), az pedig a társadalmat és az oktatás javításáért tenni próbálókat nézi hülyének. 4) Aki pedig ennek a verbális szennyáradatnak az elszabadításával reménykedik elrettenteni a fiatalokat attól, hogy kiálljanak saját magukért, a tanáraikért és a jövőjükért... nos, az túlságosan régen volt fiatal."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!