Nem állítom, kérdezem

2022. október 14. 17:13

Ha a pályán zajló eseményeket nem kellően észlelő focista egy vak g*ci, akkor egy dolgozatban történő dolgokat nem észlelő magyartanár is vak g*ci?

2022. október 14. 17:13
null
Vésey Kovács László
Facebook

„Ha a pályán zajló eseményeket nem kellően észlelő focista egy vak geci, akkor egy dolgozatban történő dolgokat nem észlelő (az utolsó mondat végéről hiányzó felkiáltójel nem tűnt fel neki) magyartanár is vak geci? Nem állítom, kérdezem.

B kérdés: az önszorgalom, vagy valami alapelvárás a magyartanárral szemben, hogy úgy használja a piros tollát, mint Okoska törp a mutatóujját?”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tisza009
2022. október 16. 11:38
Kérjük, kedves kollegina, a szöveget kizárólag a Tanári Kéziköny 17 789. oldalán megadott hivatalos megoldókulcs szerint javítsa.
Bocskai István
2022. október 15. 22:00
a pirostollas javító náciról egy fényképet betehettek volna, az mindennél többet elmond
N.N.
2022. október 15. 11:52
2 kivétellel nem kijavít, hanem kommentál. Ahol kijavít, azok sem helyesírási, hanem legfeljebb stilisztikai hibák lennének, de nem azok. A kedves magyartanár figyelmen kívül hagyja, hogy ez egy hivatalos levél, amiben nem lehet a "munka" szót különféle rokonértelmű szavakkal felcserélni a szóismétlés elkerülése érdekében, olyan szerkezet pedig, hogy "felvenni a munkát" bizony létezik a magyar nyelvben, a jogi nyelvben még inkább.
panyigai péter
2022. október 15. 11:41
Nem hiányzik a felkiáltójel, tekintve, hogy a főmondat ("Kérem") nem felszólító, hanem kijelentő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!