A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Megérkezett Európába a jobboldali fordulat

2022. október 06. 10:33

Sokkal kedvezőbbek a külpolitikai kilátásaink, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor!

2022. október 06. 10:33
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
PestiSrácok.hu

„Különösebben nem kell még inni a medve bőrére, előbb ejtsük el – és sorolhatnám még a bejáratott mondatokat, de azért elég határozottan úgy tűnik az elmúlt hónapokban, hogy újfent jobboldali előretörés zajlik Európában. Tény és való: az elmúlt pár évben némi okkal mondhatták a kárörvendő balosok, hogy csökken Magyarország barátainak száma a világon.

Trump elveszítette az amerikai elnökválasztást, majd hosszas őrlődések után Netanjahu is elköszönni kényszerült Izrael kormányfői posztjától – tudom, ezek egyrészt nem európai példák, másrészt Netanjahura még akkor is kitérek –, majd Csehországban és Szlovéniában is megbuktak Orbán Viktor szövetségesei. Babičék amúgy nyilvánvalóan nem jobbosok voltak – nehéz volna ezt egy eleve technokrata jellegű pártról elmondani, amely képviselői az EP-ben a Momentummal egy frakcióban ülnek, odahaza meg koalícióban kormányoznak a szociáldemokratákkal, kívülről meg a kommunista párt támogatja őket –, de van nekem egy nagyon egyszerű vezérfonalam, ami a külpolitikai megállapításokat illeti.

Ha úgy tetszik, ez a Trombitás-féle diplomáciai ökölszabály: ha a hazám barátai, de legalábbis megbízható szövetségesei kormányoznak egy adott országban, akikkel rész- vagy teljes problémakörök mentén együttműködés lehetséges, akkor én az ő sikerükért drukkolok, ha választásra került náluk a sor. És lehetnek zöldek, vörösek vagy akármilyen színűek, nem érdekel. Nem posztom, nem tisztem világnézeti alapon aggódni más államok polgáraiért, azt megteszik az ottani kommentátorok. Egyetlen tényező fontos: hogy jó viszonyuk legyen Magyarországgal.

Visszatérve az elmúlt időszak történéseire: a kudarcok után szépen és lassan, de meggyőző lendülettel érkeztek szövetségeseink sikerei. Milorad Dodik nyert Boszniában, Bojko Boriszov Bulgáriában, az olasz jobbosok sikerének emlékeim szerint egy egész cikket is szenteltem, azt megelőzően pedig Svédországban is hosszú idő után újfent, legalábbis kvázijobboldali kormányzásra lehet készülni.”

Nyitókép: Andrea Ronchini / NurPhoto / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2022. október 07. 10:24
Trombi, miféle együttmúködésekről beszélsz, a fontoskodások a semmire? Ja, s mi van a pitypangokkal?
korodi
2022. október 06. 22:44
Kár, hogy a jobboldali kormányok nem tekintik az Orbán-kormányt partnernek és az oroszpártiságot, EU-árulást sem nézik úgy el, mint a libsik. Orbán alatt forró lesz a talaj, rossz lóra tett az oroszokkal Európa ellenében, ez most így szopó. Lesz végre munkád, Trombi, nem sokáig kell már hülyeségeket írkálnod milliós fizetésért, nemsokára rendes, dolgozó ember lehetsz :)
tjunior
2022. október 06. 22:25
Milyen szövetséges trombika? :) Az árulókat se jobb se baloldalon nem szeretik eccsém.Ha esetleg kivennétek a ruszkik faszát a szátokból akkor esetleg szövetséges után lehetne nézni, addig bajosan.
lazio154
2022. október 06. 15:01
Marx-Engels megjósolta a világ proletárforradalmat! Aztán Lenin, Sztálin, Hrustyov, Brezsnyev, Andropov népükkel együtt elvtársak életfogytig várták. Volt még 1, de nem jút eszembe a neve! Pedig az egész földön el volt hintve a mag. /Kommunista Internacionalé/ Trombitás főnöke öt éve meghírdette az illiberális világforradalmat és várnak...várnak... és nincs követő! Nem is lehet, az országokban nincsennek illiberális pártok. Meglett a név:Csernyenkó elvtárs!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról