Zöld ígéretből csődközeli helyzet: 9 kérdés, hogy mégis mi történt Budapesttel Karácsony alatt

2022. október 16. 07:12

Hogyan jutott idáig a főváros?

2022. október 16. 07:12
null
Szalma György
Kontra

„A független elemzéseiről ismert Republikon Intézet – amelynek igazgatója a szintén független Horn Gábor, egykori SZDSZ-es politikus – konferenciát szervezett a sokat sejtető „Van-e még önkormányzatiság Magyarországon?” címmel.

A rendezvény egyik meghívottja Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely volt, aki a lehető leginkább kompetens személy a kérdéskörben. A főpolgármester szakértői véleményére amúgy is sokan adnak az országban, így magától értetődő, hogy a szadeszes intézet számára az újszadeszes főpolgármester nyilatkozott az önkormányzatiság jelenlegi helyzetéről.

Karácsony Gergely a tőle megszokott határozottsággal és világos okfejtéssel világította meg a kérdést: „erre ma nincs válasz, és ez önmagában rossz hír, arra sem tudnék válaszolni, van-e ma Magyarországon demokrácia, de inkább nincs” – idézte szavait a Telex és a HVG.

Az akadémiai színvonalú elemzés közben Karácsony Gergely arról is beszélt, hogy kormányzati segítség nélkül a főváros csődbe mehet márciusig.

A kijelentés azért is visszás, mert az önkormányzatiság eszközeivel élve a fővárost vezető pártok és érdekkörök talán megteremthették volna a működés anyagi feltételeit. Persze ez csak abban az esetben volna lehetséges, ha nem talicskáznák ki a pénzt a fővárosból amerikai álomotthonok vásárlására. Akkor jutna arra is, hogy ne fulladjon csődbe a város, esetleg maradjon a

Nyitókép: Trenka Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vallasz Vilmos
2022. október 18. 09:25
Két dolog történt, covid scam és háborús cirkuszi előadás.
theseur
2022. október 17. 13:38
Azok a tanácsadók dolgoznak Télifa Deldőnél is, mint Liz Trussnál: https://mandiner.hu/cikk/20221017_liz_truss_nagy_britannia_valsag#commentanch13930186
Lajoss
2022. október 16. 20:31
Gyurka,hiába,a fővárost nem veszi be az állampárt!
Pusikas
2022. október 16. 20:10
Hiperpassziv mindene nem csak az angolja. ... Kellet mint körútra a bicklisáv! Ennyi ppapirzsebkendőt még egy főpolgi sem használt még el!!!! Úgy látom a sajtónylivános évértékelőt még pelenkában vezeti ,noha a hír tv be sem mehet! A független objektív jegyben......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!