Árnyékkarrier

2022. október 11. 19:49

Barkóczi Balázs árnyékexcellenciás uram komoly gondot fordít az egyházak megzabolázására is, nincs kibékülve a klérus Biblia-értelmezésével.

2022. október 11. 19:49
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„A Gyurcsány-párti Barkóczi Balázsról közöl sorozatot az Origó.hu. (Gondolom, az az üstökösívű pálya kelthette föl a portál szerkesztőinek figyelmét, amely hősünket a kétkezi garázda sorból a Dobrev-árnyékkormány árnyékminiszteri árnyékszékébe röpítette.)

Nem akármilyen karrier Barkóczié. 2009-ben az újságok rendőri rovatában olvashattunk az akkor még szocialista színekben bűnöző jogerős garázdáról, aki évtizeddel később már az italozó habzóborász táskahordozójává, mára pedig Gyurcsányné árnyékminiszterévé lett – méghozzá az oktatási és kulturális poszton.

Pillantsunk bele Barkóczi Balázs munkásságába! A legszembeötlőbb: hősünk kínosan ügyel arra, hogy minden létező Fidesz-kezdeményezést már az elején leszóljon, legyen az rezsicsökkentés, határvédelem, hagyományos családmodell, orosz vakcina, bármi. Egy tavalyi ATV-műsorban azon merengett, meddig tolerálhatja a társadalom, hogy olyan alaptörvényt kényszerítenek rá, amely korlátozza bizonyos rétegek alapvető alkotmányos jogait. (Például az óvoda-, iskolalátogatásokra készülődő LMBTQ-érzékenyítőkét.)

Árnyékexcellenciás uram komoly gondot fordít az egyházak megzabolázására is, nincs kibékülve a klérus Biblia-értelmezésével. Egy alkalommal Takaró Mihály irodalomtörténésznek is nekirontott, aki kijelentette – ki merte jelenteni –, hogy a kommunista kor elhazudta a nemzeti-konzervatív szerzőket. Tovább is van, mondjam még? A legszebb, amikor a karakánt alakító árnyék Barkóczi – kitekintve a csoportképből – ájult pillantást vet a maligánmosolyú Láriferire.”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Czápa
2022. október 13. 14:46
Hogyan mehet egy árnyékminiszteri posztra való kinevezés? Azon túlmenően, hogy az ember visitozik a röhögéstől. - Bélám! Fogadjunk nem tudnál rendesen árnyék belügyminiszterkedni!!! -Klári! Fogd meg a söröm!
péterx
2022. október 12. 14:37
A biblia egyetlen hiteles értelmezője a katolikus egyház, mert az apostoli szukcesszió révén maga Jézus tanítása van jelen benne.
AROON
2022. október 12. 05:15
Dobreva összeszedte, a legalkalmatlanabb embereket, az árnyékszékre! Gondoljunk bele, ha ezek kormányoznának!!!! Abban nem lenne köszönet!!
fado
2022. október 11. 20:44
Állat...kár ragozni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!