Hogyan csapja rá az EU az ajtót az orosz rezsim elől menekülőkre

2022. október 02. 17:34

Miért zárja ki az orosz agressziót elutasító oroszokat az EU?

2022. október 02. 17:34
null
Kiss Soma Ábrahám
Mérce.hu

„Mióta Oroszország februárban – teljesen védhetetlen módon – megtámadta Ukrajnát, számos szankciót vezettek be Oroszország és orosz állampolgárok ellen, elsősorban a centrumországok. Az agresszorra való gazdasági és politikai nyomásgyakorlás jegyében korlátozzák a nyersanyagok, tüzelőanyagok importját és egyes termékek exportját, illetve megtagadták a határátlépést az oroszországi rendszer számos haszonélvezőjétől és vezetőjétől. Ezeken az intézkedéseken lehet vitatkozni, vagyis azon, hogy jók-e a szankciók, szükség van-e rájuk, közelebb visznek-e a háború végéhez, stb.

Számos ország és szervezet foganatosított nettó kultúrrasszista intézkedéseket is.

Ezek lehetnek veszélyesek, mint amikor tudományos együttműködésekből zárják ki az orosz tudósokat és intézeteket, esetenként szomorúak, ahogy például az orosz kultúrát igyekeznek eltörölni a túlbuzgó kultúrpolitikusok, máskor pedig röhejes formát ölthetnek, gondoljunk csak a tipikus posztszovjet fagyi átnevezésére. Mindezek az intézkedések kifejezetten káros diskurzusoknak ágyaznak meg (a fagyi esetében emellett kifejezetten abszurd helyzetet is teremtenek).

Aztán ott van az, amikor egyes országok különböző rendű és rangú politikusai a legolcsóbb útszéli russzofóbiával, és a rendre hangsúlyozott – legalábbis az oroszokhoz képest a mindennapi közhelyek szintjén kulturálisan magasabbrendűnek vélt – Nyugathoz (vagyis valójában a nyugati politikai-katonai-gazdasági tömbhöz) tartozásuk biztos tudatával hergelnek az oroszok mint nép ellen.

Ennek minősített eseteit láthatjuk a balti országok esetében, melyek vezetői – miután egyébként hónapok óta gyakorlatilag nem engednek be orosz állampolgárokat ezen országokba – »morális fölényük« biztos tudatában uszítanak a sorozás elől menekülő oroszok ellen.”

Címlapképünk illusztráció. Forrás: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2022. október 05. 13:34
Mert a sok buzi eszme közé felvették európai értéknek az oroszokra irányuló antiszemitizmust. Ilyen egyszerű.
Akitlosz
2022. október 03. 03:59
"Miért zárja ki az orosz agressziót elutasító oroszokat az EU?" Túl fehér a bőrük, így fékeznék az európai sötétséget.
Petykabá
2022. október 02. 22:32
Holnap FonDerLájer bejelenti, hogy minden orosznak piros ötágú csillagot kell viselnie a ruháján, hogy meg tudjuk különböztetni őket a többi néptől... De közben jogállamisági intézkedés van ellenünk foganatosítva, mivel nem akarjuk a gyerekeink fejét transzgender propagandával teletolni. Érted ez a demokrácia...
Rocktoberi
2022. október 02. 20:49
Csak az európai kultúrával szemben álló muszlimok a jó migránsok. Egyébként aki nem engedi be a háború elől menekülőket a szomszéd országba az törvényt szeg. A jogállamizó libsik naponta szegik meg az unió törvényeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!