Mire megy Budapest egy tehetetlen főpolgármesterrel?

2022. október 06. 14:00

Tiszteletlenség lenne azt mondani, hogy a budapestiek érdekében, legalább most szedje össze magát?

2022. október 06. 14:00
null
Fürjes Balázs
Fürjes Balázs
Facebook

„Ma reggel Karácsony Gergely saját beszámolója szerint »szenvedélyes« és »érzelemdús« beszélgetést folytatott a főváros szemétszállítását ellátó FKF munkatársaival.

Sokszor leírtam már, most újra meg kell tennem: Budapest működtetése a mindenkori főpolgármester felelőssége. Békeidőben is, és válságos, kihívásokkal teli időben is. Egy városvezető soha nem lehet tehetetlen.

A város működtetésének felelősségét nem lehet áthárítani, és nem lehet mindig másokat vagy a körülményeket hibáztatni. A háborúnak sem lehet benyújtani a számlát, a szenvedélyes beszélgetés pedig édeskevés. Cselekedni kell. Megjegyzem, ma Európa minden településének önkormányzatában válságüzemmód van, nem csak Budapesten.

A fővárosban a szemétszállítás leállt, a helyzet nem tehetetlenkedést, hanem azonnali cselekvést igényel.

A törvény egyértelmű: a szemétszállítás a Fővárosi Önkormányzat feladata.

Cselekedni kell, higgadtan és felelősen. És azonnal. Sajnálatos, hogy a főváros első embere, aki békeidőben sem volt a helyzet magaslatán, ma, amikor igazán összeszedettnek kellene lennie, cselekvésképtelen. Egy ötlete van csak: vigye el a szemetet más.

Soha el nem készülő metrófelújítás, káosz a Blahán, rekord dugók városszerte, 3 éve megígért és azóta nem megoldott légkondicionálók a metróba… – nem túl jó rezümé egy főpolgármesternek, akinek viharos időkben kellene biztos kézzel, határozottan és a felelősséget vállalva irányítani.

Értjük mi, budapestiek, hogy ő nem tehet róla, hogy mindig más a hibás. Nyáron a meleg, télen a hideg, olykor a Tarlós, mindig a kormány. Értjük, hogy széttárja a karját és azt mondja, hogy ő tehetetlen.

Na, de mi szüksége van a budapestieknek egy tehetetlen főpolgármesterre?

Tiszteletlenség lenne azt mondani, hogy a budapestiek érdekében, legalább most szedje össze magát? Gondoskodjon a kukák elszállításáról, mielőtt a budapestiek belefulladnak a szemétbe!

A főpolgármester tehetetlenkedését már a baloldalon is unják, ezért vette le róla Gyurcsány Ferenc is a kezét. És ezért keres már ő is más jelöltet.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton84
2022. október 07. 10:25
Ő kiállt a tüntetők elé, és megoldásokat vázolt fel, még úgy is, hogy milliárdokat von el a Fidesz az önkormányzatoktól, csak azért, mert a saját hatalmát félti. Azóta tudjuk, hogy nemhiába. A szemátszállítás újraindul. A többtízezres pedagógustüntetés még egy félmondtnyi kommentre sem késztette az illetékeseket, nemhogy Orbán állt volna ki a demonstrálók elé.
Lenyeg Telen
2022. október 07. 08:34
"Mire megy Budapest egy tehetetlen főpolgármesterrel?" Egyszerű a válasz: tönkre...
Tuco
2022. október 06. 22:06
Nem fogja összeszedni magát, nem ezért fizetjük , azért fizetjük ,hogy teljesen szét rothassza budapestet. Aki erre a semmirekellőre szavazott, meg kérném többet ne tegye, legyen szíves.
LancelotDuLac
2022. október 06. 20:59
Mire megy Budapest egy tehetetlen főpolgármesterrel? xDDDDDD Mire megy Magyarország egy tehetetlen Törpével?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!