Európai Baloldal: A Föld tüdeje fellélegezhet

2022. október 31. 09:08

Véget ért a fasiszta Bolsonaro puccsista rezsimje. A megoldás mindenhol – itthon is! – Vörös és Zöld.

2022. október 31. 09:08
null
Magyarországi Munkáspárt 2006
MTI-OS

„Véget ért a fasiszta Bolsonaro puccsista rezsimje. A brazilok a barbárság helyett a szocializmust választották. 

Az Egyesült Államok által támogatott brazil szélsőjobboldal elvesztette a választásokat, és most ismét demokratikusan megválasztott elnöke lehet Brazíliának annak ellenére is, hogy a térfél itt is a jobboldal felé lejtett.    

Az USA számos latin-amerikai országban veszti el dominanciáját. A kolumbiai, perui, argentin és bolíviai demokratikus választási győzelmek után Brazília is legyőzte a jobboldali lakájrezsimet.    

Lula és a Brazil Munkáspárt reményt adhat, hogy visszaállhat a normális élet az országban és véget érhetnek a jobboldal által eltűrt illegális fakitermelések és kiterjesztett környezetpusztítás.    Ez óriási előrelépés a globális klímakatasztrófa enyhítésében, miközben a kapitalista világ politikusai a COP27 klímakonferenciára készülnek, ahol ismét előadhatják üres ígéreteiket, majd folytathatják a válság által szült új hidegháborút.    

A brazil jobboldal vírus szkeptikus politikája 688 ezer ember életébe került csak az országban, hiszen a katasztrofális járványkezelés miatt máshova is átterjedhetett.    

A brazil baloldal óriási kihívás előtt áll, hiszen a győzelem ellenére a fasizmus az elhintett gyűlölet és félelmek által mélyen gyökeret ver a társadalmakban, amit pont olyan nehéz helyreállítani, mint egy súlyosan sérült ökoszisztémát.    

A megoldás mindenhol – itthon is! – Vörös és Zöld.”

 

Nyitókép: Magyarországi Munkáspárt 2006 közösségi oldala

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papalimapapa
2022. október 31. 15:07
Mikor írták ez a nyilatkozatot/kiáltványt? 1919-ben?
roughneck
2022. október 31. 13:35
A hatalomra kerult halado baloldali kormany azonnal megalljt parancsol a "Fold tudeje" irtasanak. Hat, az a balodali akasztofahumor utolerhetetlen, tenyleg... :-)))
DonCiccio
2022. október 31. 13:13
Már megint a sunyiság: a vörös párja a barna
Vakfolt
2022. október 31. 12:31
"A brazil baloldal óriási kihívás előtt áll, hiszen a győzelem ellenére a fasizmus az elhintett gyűlölet és félelmek által mélyen gyökeret ver a társadalmakban, amit pont olyan nehéz helyreállítani, mint egy súlyosan sérült ökoszisztémát." Ez ugye valami propaganda kifigurázás? Milyen fasiszták, hol vannak itt fasiszták??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!