Osztrák lap: a nemzeti konzultációk ismét propagandacélokat szolgálnak!

2022. október 20. 08:42

Az osztrák Der Standard szerzője szerint az eredmények feldolgozása nem átlátható, ezen túlmenően lehetővé válik a támogatók táborának felmérése.

2022. október 20. 08:42
null

A Gregor Mayer fémjelezte véleménycikk részletesen foglalkozik azzal, hogy Európában a magyar kormány az első, mely megkérdezi az állampolgárokat az Oroszország elleni szankciókról. A lap szerint manipulatívak a kérdések, a szerző szerint 

a nemzeti konzultáció hét kérdése következetesen követi a miniszterelnöki fikciót.

Úgy folytatta, hogy Magyarország azonban teljes mentességet élvez az Oroszországgal szembeni olajszankciók alól. A szerző nehezményezi azt is, hogy a kérdőívek kiküldésével párhuzamosan országszerte plakátok jelentek meg, amelyeken egy bomba látható „Szankciók” felirattal, amit sokan ízléstelennek találták.

– olvasható a véleménycikkben, mely szerint „az Orbán-médiában egyre inkább oroszbarát narratívákat terjesztenek”, például azt, hogy a Nyugat a hibás az eszkalációért, vagy hogy Oroszország a szankciók ellenére sem hanyatlik, és katonailag nem lehet legyőzni.

Gregor Mayer szerint a magyar miniszterelnök különleges kapcsolatot ápol Putyinnal, ami az ukrajnai háború előtti időszakban gyakori találkozókon is megnyilvánult.

– közölte.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. október 21. 21:03
Ha Ausztria komolyan venné a semlegességet, akkor EU tag sem lenne, de minimum nem támogatná az EU szankciós, háborús politikáját.
palicsi
2022. október 20. 16:45
Ez a Standard az az újság, amit a volt impexes figura csinál?
Zolotarjov
2022. október 20. 12:55
Nagyon visítanak a lippschikék emiatt a plakát miatt. Jó jel..:)
eredmeny
2022. október 20. 12:20
A második mondatom Ausztriára vonatkozott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!