Annyira szar a magyar oktatás, hogy Gyurcsány szerint Jókai írta a Zengő ABC-t

2022. október 05. 12:02

Majd a finn oktatás és az ellenzéki kormány mindent megold!

2022. október 05. 12:02
null
Ódor János László
Kontra

„A művészetekre annyira fogékony volt miniszterelnök egyszerre vagdalkozik és érzékenyül el: tegnap még Orbánt piszkos rongyemberezte, ma megint könnyezik, és megkönnyezteti az olvasót is. Kár, hogy a valóban szép fogalmazásba csúszott egy kellemetlen hiba is... Majd a finn oktatás és az ellenzéki kormány mindent megold!

Mindenkinek van legalább egy ismerőse a Facebookon, aki reggel még politikusokat akar akasztani meg parlamentet robbantani; estére pedig már virágokról és balett-táncosokról tesz ki fotókat, jelezve, hogy ő mégiscsak mennyire finom ember.

Nos, Gyurcsány Ferenc is hasonló érzelmi hullámvasútra került a napokban: tegnap még Orbán Viktort törpézte meg rongyemberezte – feltehetőleg idővel klasszikussá váló –, meglehetősen terjengős, online képes-szöveges költeményében.

...ma reggel viszont újra a szeretetnyelveket kapta elő – nem először –, hogy hasonlóan terpeszkedő stílusban írjon valami könnyfakasztót, ami a volt miniszterelnök sérülékenységét, érző lelkét hivatott alátámasztani. Gondoljuk mi.

KATUS, MARCI, NEMZET, TRIANON... ÉS JÓKAI ZENGŐ ABC-JE

A művészetekre annyira fogékony politikus ugyanis ismét allegorikus képet festett: nagyvonalúan átlépve tegnapi erőszakos, vagdalkozó teljesítményén, most édesanyja fájdalmas elvesztését állította párhuzamba Trianonnal – és a karakterekkel most se volt képes spórolni.

A fogalmazás ismét hatásosra sikerült, követői talán komolyan meg is hatódtak a »valahol megint felsír egy gyerek«-szerű lezáráson:

Ma fáradtan ébredtünk. Borongós a reggel. A Kifli futárja csenget, hozza a reggelit. Friss a pogácsa.  Jókai Zengő ABC-je még csak akadozva megy. Marci szorong. Szorítja ujjaimat.

De sajnos Fletó minden igyekezete és művészfélevénája ellenére mégis csúszott egy bosszantó hiba a kompozícióba, ez pedig az, hogy a Zengő ABC-t valójában Móra Ferenc írta.”

Nyitókép: Mátrai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2022. október 05. 22:13
Feri is tanár - a végzettsége szerint -)) van is jópár ilyen "pedagógus-nagyágyú" a közoktatásban, az a baj
héttörpe
2022. október 05. 21:56
Gyurcsány Feri ághegyen, Klára bég a zöld gyepen. Totó kutya egerész...
sagirdilsiz
2022. október 05. 20:52
Lehet, hogy hétvégén leesett a Mammutban a mászlófalról.
amca
2022. október 05. 20:46
Állibsi,ócska ,hazug ,primitív ballibsiknek üzenném, ha már az oktatásról ugat.. Pár haverom. Franz,asztalos= Most mg, vagyon =1 200 000 000 huf Julius: erdész ,vagyon zirka 1 000 000 000 huf( erdő), Julius,ócska falusi gimi,1950 ,ép.ipar,vagyon zirka 3 000 000 000 Józsi,gimi,ép. ipar,vagyon ,zirka,500 000 000 HUF. Tamás,mg szakképző!!!!,vagyon zirka 800 000 000 huf. Soroljam még. Nincs köztük,1 gender, 1szociológus,filozófus,politológus, meg 1éb megélhetési bűnöző.. ja,politikus se!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!