A szakadék szélén

2022. szeptember 14. 06:07

Az EU pénze nélkül nehezen elkerülhető a totális csőd.

2022. szeptember 14. 06:07
null
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Egyre kritikusabb helyzetben van az ország. Sokan mostanság kapták meg módosított rezsiszámlájukat, s szembesülnek azzal, hogy az elképesztő mértékben megdrágult élelmiszerre is alig tudnak majd félretenni. Felébredtek abból az álomvilágból, amiben bő tíz évig tartották őket. A lakosság egy része kezdi pedzegetni: hazugságok áldozatai lettek.

A teljes összeomlás elkerülésére akkora szükség lenne az uniós támogatásokra, a helyreállítási alap 5,8 milliárd eurójára, valamint a hétéves uniós költségvetésből Magyarországra eső 21,7 milliárd euróra, mint egy falat kenyérre. Ma már szó sincs arról, amit tavaly áprilisban a magyar kormányfő állított, miszerint nekünk a helyreállítási alap kedvezményes hitele sem kell.

Az EU pénze nélkül nehezen lenne elkerülhető a totális csőd. A magyar kormány ugyan még mindig sokat remél az orosz kapcsolattól, mivel a rezsim életben tartásának egyik alapja az EU- és Nyugat-ellenesség, ám ez már csak saját híveknek fenntartott színház, és néhány szereplő nyilván nagyon is fontos gazdasági érdeke. A Kelet-Ukrajnában egyre súlyosabb vereségeket szenvedő Moszkva azonban lassan elsüllyed a háború mocsarában.”

Nyitókép: MTI/EPA/AP pool

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2022. szeptember 14. 19:03
Te aztán tudod. Ti még EU pénzekkel, konjuktúrában is csak csődöt tudtatok csinálni.
amca
2022. szeptember 14. 17:03
1 részeg alcohol ,mikor felemelték ,azt mondta. Téged ki a c.... anyád kérdezett ?? Igaza volt.
krampus
2022. szeptember 14. 16:26
Nepszava...a judeobolsi nep szaga.
Andras zoli
2022. szeptember 14. 16:21
Ez megint egy hüjeség hogy csődbe megy az ország!!!!! Akkor bogy hogy a 26 tagállamból az unióbol legjobban fejlődő országból a 3. Lettűnk! És most csődbe megyünk ki hiszi már ezt a idóta ember szavát? Arról nem beszélve hogy az a pénz olyan amit vissza kell füzetni!!!! Vagyis ha találnak más lehetőséget akkor azt is lrhet választani sok sok lehetőség van! A kis szocialistáinknak üzenem nem lehet hogy brüszeliek a Lengyel Magyar pénzt oda atták az Ukrán barátaiknak akik most tüntetik el?????? Erről kéne beszélni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!