Monológ

2022. szeptember 10. 08:59

Ez a böszme Márki elszólta magát, hogy százmilliókkal támogatták a kampányát Amerikából.

2022. szeptember 10. 08:59
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Demokrata

„A feleségéről elnevezett párt elnöke fejcsóválva tette le az újságot.

– Ez a böszme Márki elszólta magát, hogy százmilliókkal támogatták a kampányát Amerikából. Teljesen hülyét csinál magából. Most aztán senki se mossa le róla, hogy külföldi ügynök. Különben is. Százmillió, ugyan már! Hát pénz az? Ha ennyi jutalékot vennék ki a cégből, mehetnék koldulni. Olcsójános, aztán csodálkozik, hogy nem viszi semmire.

Aztán folyatta:

– A pénz persze sok helyről vándorol, ugyebár, még az előző pártomhoz is jött. Európából nem nagyon, ahonnan meg igen, azt jobb, ha nem tudjuk. – Apró kaccantásokkal jutalmazta magát a szellemességéért. – Vagy ott van a világgazdaság pénzbősége, régóta tudom, az általában segít. No és ahhoz még két dolog kell: az isteni gondviselés meg trükkök százai. Mit tud erről ez a szerencsétlen? Az isteni gondviselésről talán derenghet neki valami, mert mindig mondja, hogy keresztény. De az irodája, lássanak csodát, na melyik szervezetnek égett le 2018 novemberében, és így ki tudja, miféle papírok lettek a lángok martalékává, amiről jobb, ha senki sem tud? – Kérdően felvonta a szemöldökét, még a karját is széttárta, de rögtön meg is válaszolta a kérdést. – Na, hát azé a párté, amelyiknek az elnöke rendszeresen bérmálkozik. – Megint nevetett, csak úgy magának. – Mint ahogy azt se tudjuk már meg soha, mit vallott volna a romagyilkosságok negyedrendű vádlottja, ha a tárgyaláson nem éppen aznap jelenik meg kíváncsian a volt kormányfő, amikor ki akart tálalni. Tiszta véletlen. És milyen szerencsétlen véletlen, hogy pont annak a szakdolgozatnak nem lelni nyomát, amivel pedig annyit kínlódtam, míg összeállt. Valami gyümölcsökről szólt, de legalábbis élelmiszer volt benne. Apropó, étel. Az még milyen menő volt, amikor a Kossuth téri éhségsztrájk közben bejártunk kajálni a sátorba! A tanulság, barátaim, hogy az ember szedje össze a gondolatait, mielőtt a sajtónak fecseg…

Éles hang sivított végig a folyosón:

– Ketteske, takarodó van, kapcsolja már le a villanyt!”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citra
2022. szeptember 11. 13:17
Csak mint szokták. Ukrajna -amcsi puccs, Magyarország - egy vágyott baloldali amcsi puccs- puncs lett belőle Vikinek. Csak ahogy a gyarmatokkal szokás. Végülis a német protektorátusnál is működött. Zöldebbek a fenyőfánál. "csak a dollár megmaradjon" Nyomtathatunk belőle bármennyit. Miénk a nyomtató. Annyi háborút finanszirozhatunk belőle amennyit és addig amig akarunk, nem igaz?' Hogy is irta , az Egy gazdasági bérgyilkos vallomásaiban...érdemes újraolvasni. Hiába no, csak a módszerek tökéletesednek, de a fő dekonstruktőr ma is ugyanaz. Tudja bárki is, hogy ki a FED tulajdonosa?
Lajoss
2022. szeptember 10. 17:47
Zsolti,a NER nem tudja értelmezni a nem hazugságot..nálatok ismeretlen az igazmondás,ezért vagytok zavarban MZP-vel..
Csányi Gyuri
2022. szeptember 10. 16:26
Ha MZP ekkora pénzzel szállt be a kampányba, akkor nem csoda, hogy ő lett a miniszterelnök-jelölt.
Rocktoberi
2022. szeptember 10. 15:12
Tény viszont, hogy Maki egy külföldről pénzelt ügynök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!