Orbán, aki ott sem volt

2022. szeptember 10. 14:34

Orbán Viktor nem tud semmiről, mindaz, ami történik, az ő háta mögött és a tudta nélkül zajlik.

2022. szeptember 10. 14:34
null
Tóth Ákos
Tóth Ákos
Jelen

„A kormány sosem hibázik. Ha mégis, arról nem a kormányfő tehet, hanem a miniszterei. Na, de ki nevezte ki a hibázó minisztereket?

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, minden békemenetek legfőbb békemenetelője szerint Palkovics László azért menesztette a meteorológiai szolgálat vezetőit, mert ideges lett, »idegességében pedig leváltott mindenkit. Ne legyen rá büszke, de van ilyen« – mondta megengedőleg Bencsik, szinte megértéssel fordulva a kissé ideges Palkovics miniszter felé, aki hát kissé zabos, igen, van ilyen, meg kell értenünk, s igaz ugyan, hogy talán elhamarkodottan rúgta ki az OMSZ vezetőit, de beláthatjuk, hogy az országos teendők miatt néha ilyen eltúlzott lépésre ragadtatják magukat az olyan emberek, akiket egyébként a nemzet fölemelésének legnemesebb szándékai fűtenek, kiváltképp Palkovics Lászlót, ezt a derék tudóst, aki – szögezzük már le mi magunk – úgy rúgta ki páros lábbal tudós kollégáit, csak azért, mert az augusztus 20-dikára valószínűsített vihar nem méltóztatott megérkezni, hogy azzal a szakmai reputációjukat igyekezett tönkretenni, de ha azt nem is, az életüket szinte bizonyosan sikerült. Sebaj, egy-két élet mit sem számít ott, ahol akkora a tét, mint az augusztus 20-dikai tűzijáték sikeres megrendezése, forduljunk hát a miniszter felé megértéssel, ideges lett, no.

Hanem van itt még valami, amit csak azért teszünk szóvá ehelyütt, mert mintha fölfedne valamit a legelszántabb hívők gondolkodásmódjából. Így pusztán a megértés szándékával idézzük Bencsik András nagymonológjának legkülönösebb mondatát, jelesül azt, hogy »ha Orbán Viktor itthon lett volna, lehet, hogy ez az egész nem történik meg«.

Bár a mondat annyiban nehezen fölfejthető, hogy vajon mi nem történik meg, ha Orbán Viktor Magyarországon lett volna, meglehet, a rendszerváltás előtti Népszabadság pártrovatának azóta békemenetelővé szelídült munkatársa arra gondolt, hogy akkor még a tűzijátékot sem halasztották volna el, de sokkal valószínűbb, hogy Bencsik András inkább arra utalt, hogy Orbán Viktor itthon sem volt, következésképp nem tudott arról, hogy kormányában milyen indulatot gerjesztett az, hogy az előrejelzésekben 80 százalékos valószínűséggel jelzett vihar nem csapott le augusztus 20-án Budapestre, így aztán arról sem értesülhetett, hogy Palkovics miniszter ideges, márpedig, ha ő ideges, akkor ott fejek hullanak. Akárhogyan is, az akkor Horvátországban nyaraló miniszterelnöknek dunsztja sem lehetett róla, hogy morcos minisztere ilyen lépésre szánta el magát, vagyis ő, a kormányfő, mit sem tehet arról, ami történt.

Világos okfejtés. Orbán Viktor nem tud semmiről, mindaz, ami történik, az ő háta mögött és a tudta nélkül zajlik, Orbánhoz valójában el sem jutnak az olyan piszlicsáré hírek, minthogy elmaradt az augusztus 20-dikai tűzijáték, amiért cserébe kirúgtak két komoly tudóst. Nyilván arról sem tudott, amikor a Ferihegyi repülőtér Liszt Ferenccé való átnevezését leszavazó szakembereket rúgták ki az ezzel foglalkozó bizottságból, bizonyosan nem értesült a kormányáról megjelenő korrupciógyanús ügyekről, Rogán Antal kabinetfőnökéről és az ő rendkívül különös tulajdonszerzéseiről, helikopterezésekről, fura pénzelosztásokról, Mészáros Lőrinc kissé hirtelennek tűnő gyarapodásáról, nem, ezek mind-mind távol állnak tőle, nem is tud róluk – ő országlik.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorostalanság
2022. szeptember 11. 16:56
Ki a f@szom ez a bildenberg-pozitív senki...?
barany
2022. szeptember 11. 13:13
Tökfej.
kolozsv
2022. szeptember 11. 08:46
Orbán utasította, hogy le kell váltani a meteorológia vezetőjét... Egyenesen a nyaralásából, de tagadja. Jól van, csak folytassátok, jön a következő 2/3. Azért tényleg nem értem, hogy ennyire hülyék hogy lehetnek a baloldali törzsi megmondóemberek.
Brandon the great Negro
2022. szeptember 10. 19:32
Három hetes eseményeken rugózol olyasvalakihez kapcsolva akinek történetesen tényleg seköze. Szerintem menj inkább foodpandásnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!