Süli János, a paksi mór

2022. szeptember 09. 06:20

Nincs a szakmában olyan elfogadott irányító, aki a nevét/arcát adná Paks II-höz.

2022. szeptember 09. 06:20
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Ez egy szűk szakma, és a tagja, ha éppen nem hivatalos minőségben beszélnek, nem rejtik véka alá a véleményüket. Süli lelépésének (egyik) oka ugyanaz, ami anno elődje, Aszódi Attila esetében is volt: az eleve rossz csillagzat alatt született, orosz-magyar relációban erős érdek-aszimmetriát mutató, geopolitikai és korrupciós kockázatokkal sűrűn átszőtt projekt nem tartható működésben – sőt a működés látszata sem őrizhető meg – a nukleáris biztonság, a szakszerűség és a pénzügyi racionalitás terén tett súlyos engedmények nélkül. Aszódi a menesztése után virágnyelven célzott is rá, hogy elértek a kompromisszumkészsége határaiig. Süli ilyesmiről (még) nem beszélt – nem is volt rá ideje, meg aztán előrelátóan lakatot tettek a szájára a frakciótagsággal, aminek a hiányát elődje esetében legfeljebb a lojalitás pótolja ideig-óráig.

De az a tény, hogy a bővítés szakmai felügyeletéért felelős államtitkár közvetlenül két nagyon vitatott tartalmú és alátámasztottságú engedély Szijjártó Péter (azaz Süli felettese) által kierőszakolt kiadása után veszi a kalapját, nem is feltétlenül igényel bővebb kommentárt. Mi, adófizetők is elegendő ha annyit megjegyzünk: nyolc esztendővel a Putyin-Orbán paktum szignózása és a magyar történelem legdrágább beruházásának elindítása, valamint fél évvel az energiabiztonságot és az orosz kapcsolatot radikálisan átértékelő ukrajnai háború kitörése után nincs olyan, a nukleáris szakmában autentikusnak elfogadott irányító, aki a nevét/arcát adná ehhez a kalandhoz.”

Nyitókép: MTI/Kiss Dániel

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madar299
2022. szeptember 10. 19:41
Pelikán elvtás /Kocsis István / akinek sikerült majdnem Csernobilt csinálni Paks-ból. Ő tudod mindenre alkalmas -kollégium igazgató- APV Rt --- RWE Németország --- Paks --- MVM Rt --- BKV Rt --- , Találás kérdés : hogy épp most hol szolgál ? Sajnos Én nem tudom , lehet hogy kiemelt nyugdíjjal, a Horvát tengerparton tanyázik.
nemecsekerno_007
2022. szeptember 09. 18:02
A Covid alatt elvégeztél egy OKJ-s atomfizikus tanfolyamot Hargitai?!
foldizs
2022. szeptember 09. 17:56
A hozzáértés nem elvárás. Elvégre minél kevésbé hozzáértő valaki, annál inkább a politikai hűsége az egyetlen, amire építhet.
Korrupt Kornél
2022. szeptember 09. 12:27
hargitai pedig a bukott libernyák muosz elnök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!