Nálunk nem lesz energiahiány

2022. szeptember 10. 11:16

Ez nem egy jóslat, ez egy ténybejelentés.

2022. szeptember 10. 11:16
null
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Facebook

„Ha le akarunk ásni a gondok mélyéig, akkor mindig ugyanoda lyukadunk ki: az energia kérdéséhez. És a helyzet úgy áll, hogy Európa kifogyott az energiából.

Ami van, azt máshonnan kell idehozni, hiszen energia nélkül nem tudunk működni, még az innovációnak is az energia az alfája és az ómegája. További probléma, hogy az energia, ami Európába érkezik, drága. Ennek ellenére harcot kell vívni a fundamentalista zöldekkel és a geopolitikai játszmákba bonyolódó bürokratákkal. Meg kell őket győzni, és ez az érvelés egy valódi harc, hogy különböző energiaforrásokat – szén, atom, gáz – ne zárjunk ki a lehetségesek közül.

Most politikai okokból Európában sorban mondanak le különböző energiaforrások használatáról, és ezzel drágítjuk saját magunk életét, és nehezítjük a helyzetet a saját iparunk számára a globális versenyben. Kevés kontinens van olyan nehéz helyzetben, mint mi, de csak a mi kontinensünk nehezíti el ennyire a saját életét.

Mit tehet Magyarország ebben a helyzetben? Először is szeretném világossá tenni, hogy Magyarország, illetve a magyar kormány megteszi, amit megkövetel a haza.

Nálunk nem lesz energiahiány. Ez nem egy jóslat, ez egy ténybejelentés. Magyarországon lesz gáz, és lesz elég villany is.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2022. szeptember 11. 10:01
-zsoltkom- "Nálunk nem lesz energiahiány" A szocialistáknál sem volt... "Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés." 2021. október 8 "Ötszörösére nőtt a gáz ára tavaly óta: így érinti a magyar lakosságot az európai rezsipánik https://bit.ly/3eC4m0i 2022.07.14 "Öveket bekapcsolni, pénztárcákat kinyitni: 50-100 ezres drágulás könnyen összejöhet annál, aki a rezsicsökkentett átlagos sávhatárhoz képest többet fogyaszt." https://bit.ly/3qtoJiV 2022.08.09. "Kétszer is drágul ősszel a gáz" https://bit.ly/3QtRgQ5 Ha nincs energia hiány, akkor miért?... "Országszerte már 100 körül van azoknak a benzinkutaknak a száma, ahol egyáltalán nem lehet tankolni az üzemanyaghiány miatt" https://bit.ly/3BamzcK
pemete jakab
2022. szeptember 10. 22:56
Orbán: Nálunk nem lesz energiahiány. Ez nem egy jóslat, ez egy ténybejelentés. Pont annyira tény, ahogy kijelentette, hogy a rezsicsökkentés is marad.
Menő manó
2022. szeptember 10. 22:41
Valóban nálunk nem lesz energia hiány, de fizetőképes keresletből igen, a rezsicsökkentés ellenére is. Mert Orbán Miniszterelnök úr megszavazta a szankciókat, amelyek felvitték az energia árakat, így az élet minden területén növelve az árszintet, az inflációt. Köszönjük Miniszterelnök úr, de valahogy másképp harcoljon értünk, pl. ne fogadjon el szankciókat, mert belehalunk mi itt, azok, akiknek nem emelték a keresetét egy csettintésre, nem állja az állam a lakhatási, közlekedési és egyéb költségeit a béren kívül, mint a parlamentben ülő politikusoknak. Jut eszembe a parlamentbe se lehet 18 foknál több a hőmérséklet, ugye? Szeretném magam ellenőrizni, hogy betartják-e.
ppix
2022. szeptember 10. 22:27
Nem lesz energiahiány, csak nem fogjuk tudni kifizetni. Az állam meg pláne nem. Pont annyi energia lesz, amennyire fussa. Kinek mit intézett a kormánya ugye. 10 rezsihazugság után kiderült, hogy elkúrtátok. Nem kicsit, 5x jobban mint a csótány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!