Jakab Péter annyira jelentéktelen, hogy a HVG nyolcnapos késéssel hozta le az interjúját

2022. szeptember 21. 21:05

Ezen érdemes volt nyolc napon át ülni: megtudtuk, hogy „piszlicsáré vitákon csúsztak el”.

2022. szeptember 21. 21:05
null
Ódor János László
Kontra

„A Jobbik volt elnöke egyperces interjúján a HVG képes volt nyolc álló napon át ülni, de tényleg érdemes volt: megtudtuk, hogy »piszlicsáré, pozícióhajhász vitákon csúsztak el«, és még erősebb a motivációja arra, hogy »ez a rezsim egyszer és mindenkorra megbukjon«. Hátha most ez bejön neki, már ha 2020-ban még elképzelhetetlennek tartotta, hogy Gyurcsánnyal közös listán szerepeljen.

Azt azért nem mondhatnánk, hogy Jakab Péter a tavaly ősszel felgyorsult bukássorozata, majd új pártja (bocsánat) mozgalma megalapítása után teljesen feledésbe merült volna, mert igenis foglalkoznak vele!

Jakab Péter, HVG, 2020: Nem fogok Gyurcsánnyal egy listán szerepelni

Jaj, bocs, nem ide...

Szóval vissza idénre. Szeptember 8-án facebookos oldalán például büszkén jelentette, hogy a HVG-s M. Kiss Csabával beszélget egy interjú keretében – és a posztból a legérdekesebb információ az volt, hogy mindketten miskolciak. 

Hát jó, így a beszélgetés is biztos jobban sikerült.

Elképesztően mély interjú volt (olvasási idő: 1 PERC), hiszen a HVG az anyagot egészen szeptember 16-áig nem hozta le – a jó munkához idő kell, meg hát lehet, hogy mégis volt mindig valami fontosabb. Olvasóink kedvéért: nem, egyáltalán nem normális, hogy ennyit ülne egy szerkesztőség egy interjún...

Pár fontos gondolat a cikkből:

»Piszlicsáré, pozícióhajhász vitákon csúsztunk el« – Jakab Péter a HVG Teraszon

Hiába az előválasztási, választási, majd párton belüli fiaskó, személyes motivációja még erősebb arra, hogy »ez a rezsim egyszer és mindenkorra megbukjon« – állítja a Jobbik volt elnöke. Mindegyik kudarcból tanult, de látszólag egyik sem törte meg. [...] A Jobbikból megpuccsolva távozott, de megalapította a Nép Pártján mozgalmat, amellyel továbbra is a Fidesz-uralom lebontását célozta meg. Ehhez szerinte alulról kell építkezni, emberről emberre kell haladni. Van-e társadalmi igény erre? – ez a következő másfél évben ki fog derülni.

Oké. Kétség nem fér ahhoz, hogy piszlicsáré viták lehettek csak, miután a Jakab-féle brancs Vona távozása után (bár tulajdonképpen előtte) nem sokkal tanári módon nyomta meg a Jobbik önmegsemmisítő gombját és távolított el minden maradék értelmesnek tűnő arcot.”

Nyitókép: Mandiner Archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Majdmegmondomén
2022. szeptember 22. 07:50
Már látom, ahogy nagy szakértelemmel és mély beleéléssel egy kiskanállal bontja a sarokban a falat, hogy most már mindjárt megdönti a zorbán rezsimet, de ekkor finoman megsimogatja ősz fejét az ápolónéni és szól, hogy Péterke pelus csere utána vacsora. És a finom pempő után visszakerül a rács az ágyra, nehogy megint kiessen belőle az öreg, aki úgy alszik el, hogy gigantikus terveket sző és holnap még tovább bontja, de már nagykanállal a sarokban a falat...
szürkeSzarvas
2022. szeptember 22. 07:24
A Kovács Dávidék megpuccsolása után-a beléptetett pornósok,titkosszolgák es küldött emberek által ,a KGBéla gyámsága alá tett Zazival a Zsobbik "bünben fogant" a Klein család "pártjává " lévén-és most bűnben és mocsokban múlik ki.. A CHANAD (héberesen) még eltakarodott,amikor "nem tudta,hogy a nagyszülők holotulélők"-a Zazi a Bálint házban "felvette a kosher pecsétet"-mielőtt lelépett-a Jákób már egyenesen dicsekedett vele,hogy "mózeshitű"-amikor az Enci zátonyra futtatta. Ime a párt evolúciója.
Szittya66
2022. szeptember 22. 07:17
"alulról kell építkezni". De te nem építkezel b+, hanem gödröt ásol és minden nap lentebb kerülsz benne a kemény munkádnak köszönhetően.
LancelotDuLac
2022. szeptember 21. 22:26
"a Jakab-féle brancs Vona távozása után (bár tulajdonképpen előtte) nem sokkal tanári módon nyomta meg a Jobbik önmegsemmisítő gombját " - NETTÓ HAZUGSÁG, mert Vona nyomta meg azt a gombot, amikor a 2018-as választás után 1 milliárdos adóssággal a háta mögött, elvtelenül lelépett és elment Olaszországba "nyaralni". Aztán jött Sneider, aki tovább lökte a szakadék felé a Jobbikot és csak utána 2020-ban jött a teljesen leamortizált Jobbik főnökeként Jakab akkor már 1.2mrd-s adóssággal (késedelmi kamattal)! 2019-ben még Scneider alatt, az EP-választáson már csak 1 helyet szereztek a korábbi 3 helyett, ami azt jelenti, hogy 66%-os visszaesés volt a támogatásban (a választáson 6%) mire Jakab lett a főnök. Aztán tönkre akarták tenni, azzal a kis ribanccal aki annyira menő, hogy mindenki meg akarta dugni (állítólag), persze semmit nem tudott bizonyítani....ráadásul 5 hónappal később jutott az eszükbe xDDDDDDD https://echotv.hu/hirek/2018/05/01/se-penz-se-lelkesedes-nem-maradt-a-jobbiknal https://www.origo.hu/itthon/20180701-vona-gabor-olaszorszag-utazas-jobbik-kozlemeny.html https://www.origo.hu/itthon/20190511-nem-fizet-a-jobbik-a-postanak.html https://figyelo.hu/hirek/mit-hoz-a-jobbik-jovoje-megszunik-szakad-vagy-csak-megmarad-babpartnak-18514/ https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/nagy-a-baj-fizetesi-felszolitast-kuld-a-jobbiknak-a-magyar-posta/kf50dwy https://www.origo.hu/itthon/20180501-a-penzhiany-es-a-kaosz-miatt-elmarad-a-jobbik-majalisa.html https://mozgasterblog.hu/szabadesesben_a_jobbik_tamogatottsaga.html https://magyarnemzet.hu/belfold/2019/05/egy-eve-nem-fizet-a-jobbik-a-magyar-postanak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!