Hack Péter is megszólalt a fellángoló abortuszvitában

2022. szeptember 16. 14:11

„Tisztelettel kérdezem, hogy azok, akik az élet minden más területén az »informált döntéshez való jogért« küzdenek, az abortusz esetén miért harcolnak az ellen, hogy az anya informált legyen arról, hogy miről is dönt?” – tette fel a kérdést a jogtudós.

2022. szeptember 16. 14:11
null

Elmondta véleményét a napokban megjelent, és nagy vitát kiváltó törvénymódosításról Hack Péter, egykori SZDSZ-es politkus, az ELTE jogi karának tanára.

Ismert: kedden érkezett a hír, hogy a belügyminiszter  1992. évi LXXIX. törvény végrehajtásáról szóló korábbi rendeletet módosítva elrendelte: a terhes nőnek a jövőben be kell mutatnia egy olyan, szülész-nőgyógyász által kiállított leletet is, amely rögzíti, hogy az állapotos nő számára az egészségügyi szolgáltató „a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt” egyértelműen azonosítható módon bemutatta.

A „magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt” valójában a szívhang, a rendelet tehát a szívhang meghallgatásához köti az abortusz elvégzését.

Tisztelettel kérdezem, hogy azok, akik az élet minden más területén az »informált döntéshez való jogért« küzdenek, az abortusz esetén miért harcolnak az ellen, hogy az anya informált legyen arról, hogy miről is dönt?” – tette fel a téma kapcsán a kérdést Hack Péter a közösségi oldalán.

Nyitókép: Rasid Necati Aslim / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. szeptember 17. 22:04
" A fogantatás után megindul egy folyamat, aminek az elején még nincs élet" Ez tényszerűen nem igaz. Mindenki tudja. Olvass utána bárhol, kérdezz meg bárkit. Minden további állításod erre a hazugságra épül, vagyis minden további is hazugság.
Vasgyari Tibi
2022. szeptember 17. 14:12
Mikor az Szdsz számára gyűjtötte a cédulát, akkor hol volt? Mintha késésben lenne Hack úr.
amca
2022. szeptember 17. 11:37
Ez a szadista bűnöző nincs életfogytig börtönben ???
kikicsoda
2022. szeptember 16. 22:36
Az úgynevezett jogtudós emigyen elmélkedik: „Tisztelettel kérdezem, hogy azok, akik az élet minden más területén az informált döntéshez való jogért küzdenek, az abortusz esetén miért harcolnak az ellen, hogy az anya informált legyen arról, hogy miről is dönt?” Tisztelettel, ön vagy hihetetlenül buta, vagy hihetetlenül őszintétlen. Vagy mindkettő. Az emberölés (egy emberi élet erőszakos elvétele) az nem szabad, következménynélküli, egyéni dőntés tárgya. Soha nem volt az, és sohasem lesz az. Ha az anya annyira döntőképesnek érzi magát, hogy úgy gondolja, hogy az emberi élet elvételéről egyénileg dönthet, akkor először legyen képes arről dönteni, hogy akar-e új ebmeri életet foganni vagy nem. És kérem, nem kell most azzal visszaszólni hogy nemi erőszak, meg hogy az anya élete veszélyeztetett. Ezek az esetek az össz aortuszoknak csupán mint egy 5-7 %-át teszik ki. Itt most nem erről van szó. Itt a másik 93-95%-ról van szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!