Kedves korábbi Junior Prima-díjasok! Ti valamennyien hatalmas és kínos félreértés áldozatai vagytok

2022. szeptember 26. 20:25

Sajnos nem értitek a vélemény- és szólásszabadság „üzemszerű” működésének lényegét.

2022. szeptember 26. 20:25
null
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Néhány nappal ezelőtt megírtam a véleményemet arról a gyalázatról, hogy a Junior Prima-díjra javasolt Vilmányi Benett színésznek a díjátadó előtt a szervezők felhívták a figyelmét arra, hogy beszédében ne politizáljon, ezért aztán a felháborodott színész nem vette át a díjat. Szégyen, egyúttal árulkodó, hogy 2022-ben, Magyarországon az Alaptörvény szellemével ellentétben arra lehet kérni (utasítani) bárkit is, hogy a véleményszabadság jogáról mondjon le, s tekintsen el meggyőződésének nyilvános közlésétől.

Most pedig olvasom, hogy a korábbi Junior Prima-díjasok, noha vallják, hogy ők is elkötelezett hívei a vélemény- és szólásszabadságnak, tisztelik a bátor és egyenes kiállást, ám – mint írják – »a Junior Prima díj elnyerésének nem feltétele a politikai hovatartozás, az elbírálás módja pedig egyértelműen törekszik arra, hogy demokratikus legyen.«

Majd így folytatják: »Az ünnepség előtt a szervezők részéről megfogalmazott kérés, miszerint a nyertesek köszönő beszédeikben lehetőleg tartsák tiszteletben a díj függetlenségét, pusztán azért hangzott el, hogy a díj megőrizhesse szakmai hitelességét és méltósága sértetlen maradjon. Ebben a közegben kardot rántani indokolatlan és felesleges… ezzel a döntésével nem a jelen valódi cenzorainak vagy a rendszernek intett be, hanem azoknak a színészeknek, akik leadták rá a voksukat, azoknak a zsűritagoknak, akik lobbiztak érte és azoknak a fiatal alkotóknak, akik szintén megkaphatták volna ezt a díjat és boldogan átvették volna.«

És akik bizonyára engedelmesen csöndben maradtak volna, ha megkérték volna őket. Kedves korábbi Junior Prima-díjasok! Önök (Ti) valamennyien hatalmas és kínos félreértés áldozatai (vagytok), s sajnos nem érti(te)k a vélemény- és szólásszabadság »üzemszerű« működésének lényegét. Egy díj (bármelyik díj) függetlensége és szakmai hitelessége nem annak függvénye, hogy a díjazott nem beszél, nem pofázik, nem kellemetlenkedik, hanem kizárólag attól függ, kik ítélik oda a díjat, s milyen megfontolások nyomán hozzák meg a döntésüket.”

Nyitókép: Gábor György Facebook-oldala

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2022. szeptember 27. 13:44
Meg mernék esküdni rá hogy Vilmányi elvtárs ÁVH-s elvtársait akarta kritizálni.
Ipolypart
2022. szeptember 27. 11:46
Te vagy a tanácsadója a hülye gyereknek?
Megtalálta
2022. szeptember 27. 09:59
Belpesti filozófusok, visítsatok! :D
Osztap Bender
2022. szeptember 27. 09:53
"Sajnos nem értitek a vélemény- és szólásszabadság „üzemszerű” működésének lényegét." Nem bizony! Ezt csak a beavatott zsidó aktivisták érthetik. Holmi goj fiataloknak ez nem megengedett örüljenek, hogy minket szolgálhatnak. Ugye így gondolod Gábor György? No megint nagyot tévedtél, mint általában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!