Ócska, bűnös életet éltem

2022. szeptember 04. 15:36

Három feljelentés is történt ellenem. Örülök neki, kiderülhet végre az eddig letagadott igazság. (Interjú)

2022. szeptember 04. 15:36
null
Csókay András
Blikk

Hogy vannak most az ikrek?

Rabeya jól, énekel, tanul, beszél, csakúgy, mint a kortársai. A testvére, Rukaya viszont alig tud fejlődni. A szétválasztást követő 33. napon súlyos bevérzés történt nála, emiatt halmozottan sérült. Többet én sem tudok, sajnos a családdal nem kommunikálhatok. 

Miért nem?

Így döntött az alapítvány. Elengedem őket fájó szívvel, nem tudok segíteni. Márciusban a kinti orvosokkal együtt kérték a segítségemet utoljára.

A szétválasztó műtét után látványosan megromlott a viszonya az alapítvánnyal, melynek 16 éven át elnöke volt és szellemi alapítója. Megoldódott a konfliktus?

Három feljelentés is történt ellenem. Örülök neki, kiderülhet végre az eddig letagadott igazság. Az egyiket már a viszontválaszomra elvetették. A műtét idegsebészeti részéről többször nyilatkoztam a felháborító Szász-házkutatás után, azt tettem szóvá, hogy az operáció koponya-újraépítő részét tudtomon kívül nem az az általam kijelölt ember végezte el, aki nagyon begyakorolta friss halottakon. De a konfliktus igazi forrása már a kezdetektől az, hogy kijelentettem: nemcsak a szakmai tudásomra, de az emberek háttérimáira és a Jézus-imában kapott ötletekre is támaszkodom. A műtét során meg magára Krisztusra.

Milyen ötleteket kapott?

Amikor először megláttam a gyerekek bonyolult vénás rendszerét, azt mondtam, mint előttem a többi kolléga, nem lehet szétválasztani őket. Ez 2017. november 30-án történt Dakhában. Tíz percig mondtam a Jézus-imát, amit a kisfiam, Marcika halála után tanultam meg. Tíz perc után az Úrtól megkaptam az ötletet. Vedd el mindkettőtől a vénát. "De hát hogyan?" - kérdeztem. És jött a tudományos gondolkodás. Katéteres módszerrel, amit Hudák doktor végzett el végül 14 óra alatt. Utána vállaltam el a műtétet a Honvédes csapatommal. Még további négy innovációt kaptunk imában. A műtét alatt kétszer mentette meg a gyerekek életét Jézus. Az otthoniak imával segítettek, amiért később szintén ütöttek-vertek lelkileg. Ez se gond, de a bevérzés igen. Az nagyon bánt a mai napig, főképp ahogy történt. Nehezen gyászolom el, akárcsak a kisfiamat.”

 

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!