Szívhang

2022. szeptember 15. 06:07

A doktorminiszter uraknak a már megszületett gyerekek szívhangját lenne jó meghallgatni.

2022. szeptember 15. 06:07
null
Bálint Orsolya
Népszava

„Többgyerekes barátnőimmel először még nevetve beszélgettünk, hogy minket már nem tudnak befenyíteni, ha úgy adódna, most se ugranánk el az újabb gyermekáldás elől, legfeljebb oltári szívás lenne mindent a start mezőről újrakezdeni. Csakhogy lassan a kamaszaink beérnek a szexuálisan aktív korba, és egyikünk se szeretne az állam segedelmével nagymamává válni. Bármikor jöhet még ennél is szigorúbb, az önrendelkezési jogukat tovább korlátozó rendelet, a nagy nemzeti népesedési mesterterv (lásd még lombikintézetek és szigorúan őrzött embriók államosítása) jegyében, de az utódaink ettől még nem lesznek »a hatalom gyermekei«.

Az állam sem lesz jó szülő, ha nem tud gondoskodni minden magyar gyerekről, családi pótlékot emelve, minőségi oktatást, egészségügyi- és szociális ellátást biztosítva számukra. A doktorminiszter uraknak nem a születendő, hanem a már megszületett gyerekek szívhangját lenne jó meghallgatni, végtelen lejátszásra beállított dopplerrel.”

Nyitókép: a National Geographic Channel által 2005. április 14-én közzétett felvételen egy magzat látható az anyaméhben. MTI/EPA/National Geographic Channel.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jooee
2022. szeptember 16. 12:36
Hát igen, a libsiknél a gyilkolás az bevett erkölcsi norma. Dobrev felmenői még sportot is űztek az emberek akasztásából.
akiaki
2022. szeptember 15. 18:57
a bálint és a népszava jól összeférnek régóta!
olvass
2022. szeptember 15. 18:57
Miért nem nevezzük végre nevén a gyereket (nem kell szívhangot halgattatni, ultrahangot nézegettetni): Az abortusz egy emberi lény elpusztítása, azaz GYILKOSSÁG. Az anya - mivel végső soron az élet(minőség)ét félti - ÖNVÉDELEMből dönt a gyilkosságról. (Vagy ő, vagy én. Akkor is ez a helyzet, ha ténylegesen az anya életveszélye miatt végzik el.) Miután egyedül nem tudja elkövetni, BÉRGYILKOSt fogad. Mindez TÖRVÉNYES. Összefoglalva: Az abortusz egy - az anya önvédelméből, egy általa felbérelt bérgyilkos (szakember) által elkövetett - TÖRVÉNYES gyilkosság. Ezt kéne beleírni egy törvénybe, nem szív- vagy ultra- vagy bármilyen más hangokat. (És persze írja alá az anyuka - mint bármilyen műtétnél - ha ezt akarja.) (Azon lehet, vitatkozni, hogy a bérgyilkos járandóságát fizesse-e a TB, vagy nem.) Ennyi.
Dolll
2022. szeptember 15. 17:29
A cikk írója egy félanalfabéta, primitív teremtés. Ha a kamasz gyereke terhes lesz, (mert ugye ezt vizionálja) nem zárja el senki tőle az abortusz lehetőségét. Mondjuk, elsősorban úgy kéne nevelnie a gyerekét, hogy erre ne is kerüljön sor. De ugye könnyebb a felelősséget a kormányra, vagy a Zorbánra hárítani. A másik pedig: hol látják a korlátozást ebben a törvényben??? Ki kényszeíti emiatt szülésre bárkit is??? Miért keltik a hangulatot ilyen lyukas fejű nők??? Előbb tanulnának meg szöveget értelmezni.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!