A király kivágatta a szent ligetet, hogy palotát építtessen magának

2022. augusztus 08. 07:48

Vér csepegett a kérgek alól, a király pedig csak zabált és zabált.

2022. augusztus 08. 07:48
null
Lakatos Márk
Facebook

„Erüszikhthon király, Thesszália kapzsi uralkodója kivágatta Démétér istennő szent ligetét, hogy a fákból palotát építtessen magának. Nem hallgatott a figyelmeztetésre, nem hallgatott az erdei nimfák könyörgő szavára. Amelyik fára fejszét emelt, annak vér csepegett a kérge alól, a király mégsem nézett se istent, se embert. A szent liget elpusztult, a nimfák Démétérhez, a természet anyaistennőjéhez mentek panaszra. Démétér rettenetes büntetést szabott ki a királyra: rászabadította az Éhség istennőjét.

Erüszikhthon attól fogva csak zabált és zabált, de sohasem lakott jól. Eladta mindenét, hogy még több ételt szerezzen magának; országából elmenekültek az emberek, földjeiből sivatag lett. A saját lányát, az alakváltó Mésztrát is eladta egy falatért, újra meg újra, de ez sem volt elég. Azt tartja a mítosz, hogy végtelen éhségében Erüszikhthon király végül felfalta önmagát.”

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. augusztus 08. 20:29
Látod budzykám. Van 1 meleg barátom. Őmondta. Ilyen selejtes ,rokhadt Buzik miatt utálnak ,bennünket,mint az a Lakatos nevű budzyk.
budapesti
2022. augusztus 08. 14:37
Minek ír le bármit? Úgy tesz, mintha lenne hitele bárminek, amit leír.
linkeloe
2022. augusztus 08. 13:09
Márkocka! Ez nem a te pályácskád!! Te csak mutogasd magad a Bochkor-show-ban a kisz Gucci topánkáidban! Ott vagy Te otthon!
Lolka-Bolka
2022. augusztus 08. 12:51
Te meg csak fasszopol te gecy buzy
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!