Ellenzéki siralmas

2022. augusztus 30. 06:52

Elég sok idő eltelt már a választás óta, de az ellenzék még mindig csak a sebeit nyalogatja.

2022. augusztus 30. 06:52
null
Czene Gábor
Czene Gábor
Népszava

„ [...] A hatalomból Orbán Viktornak sosem elég. A Fidesznek hiába van kétharmados többsége a parlamentben, bónuszként még háborús veszélyhelyzetet is hirdetett, hogy bármit, de tényleg bármit megtehessen.

És mit csinál közben az ellenzék? A DK-s Gyurcsány Ferenc időnként rejtélyesen közli, hogy készül valamire. Egyelőre országjárásra: »játszunk, beszélgetünk, főzünk«. A romokban heverő Jobbik megint kettészakadt, a viharosan távozó Jakab Péter új mozgalmat – valójában pártot – szervez. Abból még kevés van. Sebaj, a miniszterelnök-jelöltként kudarcot valló Márki-Zay Péter se tett le arról, hogy pártot alapítson. A Momentum egy helyben topog, és nem látszik, hogy merre szeretne elindulni. Az MSZP láthatatlan. A megmentőként jelentkező Ujhelyi István visszahőkölt, még mielőtt startvonalhoz állt volna. Az erdőirtások ellen fellépő LMP próbálkozik ugyan, de ahhoz gyenge, hogy országos tiltakozást szervezzen. A Párbeszéd továbbra is csak élénk fantáziával nevezhető pártnak.

A legtöbb munkája az ellenzéknek a tartalmi megújulással van – idézzük Róna Dániel politológust –, a választók elvárják, hogy legyen vonzó kínálat, program, jövő- és világkép. Kétségkívül. Szükség lenne azonban még valamire: hitelességre. Ha ez hiányzik, akkor a vonzó portéka is vevő nélkül marad. [...] ”

 

Nyitóképen: Gyurcsány Ferenc. Fotó: Mandiner/Mátrai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2022. augusztus 30. 17:35
Meglepően értelmes helyzetkép egy népszarástól. De mégis pontatlan. A déká és a vezetése arra készül, hogy a fidesz hatalom nemzetközi erővel kikényszerített megingását követően erővel a helyére lépjen, és az ellenállókat, meg a törvényes kívül helyezett fideszeseket a létrejött elvtársias intervenció keretében: likvidálja. Egyszer és mindenkorra. Ha ehhez az kell, hogy emberek tömegei veszítsék életüket, akkor ez az ár sem drága. Mert nem számít az emberélet. Számolnak a veszteségekkel. Ez a pontos helyzetkép. Erre készülnek. De ez valahogy lemaradt a népszarás képalkotásról.
ellenforradalmár
2022. augusztus 30. 16:08
Kezdjétek a hazudozás abbahagyásával. Pld., mi a véleményed Horthyról?
Robi54
2022. augusztus 30. 16:02
Az ellenzéki politikusok hiteltelenek,lusták és tehetségtelenek.
zolizolizoltan
2022. augusztus 30. 16:02
Több a seggfej ellenzéki újságíró, mint a seggfej ellenzéki politikus. Elsősorban ez nyomja rá az ellenzékre a részben hamis bélyeget. A seggfejek eredményt követelnek ott is, ahol több éves építkezésre van szükség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!