Közeleg a tél

2022. augusztus 15. 11:58

A németek talán majd fáznak, a magyarok biztosan ráfáznak.

2022. augusztus 15. 11:58
null
Tamás Ervin
Jelen

„Olvasom, hogy Németországban a közintézményeket csak 19 fokig fűtik majd fel télen, – nem harmadnapra jut eszükbe, hogy a kórházak például kivételek –, valamint az ikonikus épületek sem kapnak díszkivilágítást.

A magyarokkal jobbára még csupán szavakban éreztetik, hogy mostoha idők következnek, még mindig inkább valamiféle rezsivédelemről harsog a kommunikációs stáb, az augusztustól érkező, de még inkább csak »bemelegítő« energiaszámlák ügyében még most sem lát tisztán az ember, jobbára a külalak formai elemein dolgoztak a propagandisták, amin majd hangsúlyos helyet kap a kilyukadt állami mentőöv.

Mi igazán soha nem készülünk fel semmire. Talán a jóra sem, mert azt sem tudjuk rendesen kihasználni. Inkább a lecsóba csapunk, mint a kamrában spájzoljuk a felesleget. Inkább nagyobb házat építünk, mint hőszigheteltet, fájintosabb autót veszünk, amelyik zabálja a dízelt – hadd pukkadjon a szomszéd. Aztán rohanunk napelemért, rég kidobott kályháért, nem tudom hány cellás ablakért.”

Fotó: MTI/Varga György

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. augusztus 16. 08:59
A németek talán majd fáznak, a magyarok biztosan ráfáznak. Egyes zsidók szerint, ugye? Még örülnétek is neki talán (vagy biztosan)? És még csodálkozik a Dohány utcai "főzsidó", hogy állítólag nő (vajon hová nő már) az antiszemitizmus. Lassan majd az égig ér és fel lehet rajta mászni a mennyországba.
teljesenertelmetlen
2022. augusztus 16. 06:59
Aha, mert a német nem épít nagy házat és nem vesz nagy autót... Hát persze. Különben meg nem megint a népet kell baszogatni, hanem meg kell nézni, kik miatt jutottunk odáig, hogy nem lesz sem olaj, sem gáz (és akkor villany sem) Európában a XXI. sz-ban! A kibaszott agyhalott EU-s bürokraták miatt! "Fuck the EU!"
artojan
2022. augusztus 15. 22:35
A demokrácia jegyében:.Meg kell adni a lehetőséget "ezeknek ",hogy ne fogadják el a rezsi csökkentett árakat .Fizessenek teljes árat mindenért -ami az óhajuk volt amúgy .Legyenek ebben is europérek !
Zolotarjov
2022. augusztus 15. 21:54
Tamás bátya! A magyar gáztározók feltöltöttsége az éves szükséglet százalékát tekintve a harmadik legjobb az EU-ban, és hamarosan beindul a hazai kitermelés is. A káposzták messze vannak ettől..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!