Csúnya demagógia, hogy „ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát”

2022. augusztus 06. 07:12

Ki más fizetné meg?

2022. augusztus 06. 07:12
null
Bauer Tamás
Facebook

„Remélem, egyetértünk abban, hogy az a fideszes szöveg, hogy »ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát«, csúnya demagógia, hiszen Putyin háborújának súlyos gazdasági következményei egész Európát, sőt valamennyire az egész világot sújtják, és ettől Magyarországot, az ország lakóit sem lehet megkímélni. Ha az országnak többe kerül az energia, akkor ezt a magyar háztartások is óhatatlanul megérzik vagy közvetlenül, vagy az adókon és az infláción keresztül. De hasonlóképpen csúnya demagógiának tartom azt is, hogy »ne a magyar emberek fizessék meg az Orbán-kormány elhibázott politikájának árát«.

Ki más fizethetné meg? A mindenkori magyar emberek viselik annak következményeit, amit a mindenkori magyar kormányok rosszul csinálnak: annak is, ha háborúkba viszik bele az országot, annak is, ha voluntarista ötéves terveket erőltetnek az országra, és annak is, ha felelőtlenül folytatnak választási szavazatvásárlást a költségvetés terhére. A kérdés csak az, hogy miképpen lehet a kormánypolitikák árának megfizetését viszonylag méltányosan elosztani a különféle csoportok között. Az ellenzék akkor jár el felelősen, ha nem azzal szédíti a közönséget, hogy az ár megfizetését meg lehet úszni, hanem ha abban az irányban gyakorol nyomást a kormányra, hogy az ár megfizetését minél méltányosabban osszák el.”

Nyitókép: MTI/Beliczay László

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. augusztus 07. 20:37
Az aki csinálta b+ genya.
Krupp Skya
2022. augusztus 06. 21:46
Csúnya demagógia, ha valaki azt hiszi a körömletépés rossz dolog.
elfújta az ellenszél
2022. augusztus 06. 18:10
''az ár megfizetését minél méltányosabban osszák el'' Egyetértek, jó ötlet. A háborús uszítók fizessék az árat, és ha már mindet visszafizettek, kerüljenek vesztőhelyre
pemete jakab
2022. augusztus 06. 18:08
"Csúnya demagógia, hogy „ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát”" Viktorka megmondta, mi a piac ár ötödéért vesszük az orosz gázt. https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/02/03/orban-viktor-lesz-orosz-gaz-lesz-rezsicsokkentes Vagy mégsem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!