A rendszer semmivel sem kevésbé aktívan használ egy „ellenzéki” politikust, mint bármelyik minisztert a kormányból

2022. augusztus 08. 15:57

Ha nincs igazam, az pedig azt jelenti, hogy Ujhelyi megőrült, de a végeredmény tekintetében teljesen mindegy.

2022. augusztus 08. 15:57
null
Tibi atya
Facebook

„Ha Ujhelyi István azzal szeretné felpezsdíteni a kövér döglegyekből álló pártja vérkeringését, hogy Magyarország EU-s tagságról tartana népszavazát, hamar azzal a paradox helyzettel szembesülhet, hogy ezért a legnagyobb kampányt maga a Fidesz folytatná, és alighanem az ellenzék kerülne abba a helyzetbe, hogy veszélybe sodorná a tagságunkat (miközben jelenleg egy marginális, idióta kisebbséget leszámítva a szélesebb társadalomban fel sem merül a kilépés, a Fidesz szavazói között sem). De Ujhelyi nem csak ezt érné el vele.

Orbán Viktor jelenleg »kemény tárgyalásokat« folytat, ahogy ő mondja, a valóságban pedig megalázó engedményekre kényszerül: Putyin átverte, külön nem ad el neki kedvezményesen semmit, az EU pedig ebben a feszült helyzetben kezdte el rajta bevasalni azokat a jogállami kereteket, amik mellett a jelenlegi mértékű lopás sem fenntartható (csak mérsékeltebben). Ha Orbán szívózhat, mert az EU egy lassú és bürokratikus szervezet, akkor az EU is megteheti, mégpedig azzal, hogy lassú és bürokratikus lesz, amíg eldől, valóban jogállam-e Magyarország. Normál esetben Orbánt ez nem annyira zavarná, ki lehet mozogni néhány hónapot. Csak most nincs annyi.

És itt repül (illetve a szárnyak hiányában csak mászik) be a képbe Ujhelyi. 12 év alatt a Fidesz folyamatosan EU-ellenes retorikát folytatott, bármikor csinálhatta volna, de neki épp most kell megjelennie egy népszavazással, ami megkérdőjelezi a tagságunkat. Ezzel Orbán Viktor nem csak a belpolitikában tündökölhet az EU-melletti végvári kapitány szerepében, hanem a külpolitikában is: lám, megbuktathatjátok az EU-kritikus kormányt, ami Németország összeszerelő üzeméért felel, de a helyébe olyanok jönnek, akik meglehetősen kockázatos, az EU-szkepticizmus felé is teret engedő eszközöket is bedobnak egy kis nyilvánosságért. Nem kell aggódnotok amíg mi vagyunk hatalmon, csak hát el kell viselnetek, hogy mindig enyhén spiccesek vagyunk, és van egy diszkrét szarszagunk.

Ujhelyi persze nem hülye, és kétlem, hogy spontán, éppen most lobbant a keblében bizonyítási vágy az EU felé (hiszen a saját narratívájában ő azért indítja ezt az életveszélyes népszavazást, hogy megerősítse a tagságunkat). Szerintem annyi történt, hogy szárnya már rég nincs, de megcsapta a jó öreg kaka illata, amitől összefut a szájában a nyál. Eljött az ideje meghízni, hogy a szél ne sodorja el.

A rendszer semmivel sem kevésbé aktívan használ egy »ellenzéki« politikust, mint bármelyik minisztert a kormányból. Alighanem ez lehet az oka. Ha nincs igazam, az pedig azt jelenti, hogy Ujhelyi megőrült, de a végeredmény tekintetében teljesen mindegy. Egy ennyire bizonytalan helyzetben ekkora tétű népszavazást kezdeményezni úgy, hogy naponta történik valami olyan hisztériahatás, amit már akár két nap múlva is másképp látunk, szerintem nem egyszerű felelőtlenség, hanem hazaárulás.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2022. augusztus 09. 15:24
Na ez aztán a gondolat-labirintus. Vajon a szerzője kitalál-e belőle, vagy ott várja a közepén a minótaurosz?
szürkeSzarvas
2022. augusztus 09. 05:30
Simicska első törvénye: "Mindenkinek állampolgári joga hülyének lenni". Masodik törvény: "Ingyen ezt elvarni nem lehet". Ujhülye MAGÁTOL IS képes hülyének lenni. Soxor bizonyitott! :)
Syr Wullam
2022. augusztus 08. 19:52
Nem kell ezt túlgondolni. Pifta tényleg annyira hülye, hogy simán bedolgozik a Fidesznek, ráadásul kérés nélkül, ingyér'. A jobbikos "intellektus" meg simán rácsapott az eleve hülye ötletre, mint macska a forró takonyra. A gáz csak az, mármint Piftának és Gyöngyösinek, hogy még egy olyan közhülyének is leesett a kétforintos, hogy valami nem kóser Pifta ötletével, mint Fegyőr, sőt, Vásárhelyi Riska néniben is kigyulladt hirtelen az értelem évek óta takaréklángra tekerve pislákoló fénye. :-))
Rókatündér
2022. augusztus 08. 16:59
Az ország és főleg a fideszesek eu partiak, vagy mégsem? A zavaros eszmefuttatas első resze szerint meg a fideszesek is totál eu hívők, a végén meg hazárdírozasról motyog a csávó. Na, ezért is vagytok már 12 éve ellenzékben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!