Támadás az OMSZ ellen

2022. augusztus 22. 16:46

A kormányhoz mindig hű hírportálok kommentkatonái azonnal rátámadtak az időjárás-előrejelzőkre.

2022. augusztus 22. 16:46
null
Dávid Ferenc
Hírklikk

„Súlyosan tévedett az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) augusztus 20-ával kapcsolatban, hibás volt a meteorológiai szolgálat előrejelzése – írja az Origó. Természetesen a Magyar Nemzet, a Pesti Srácok és a Mandiner is hangsúlyozta a szolgálat kizárólagos felelősségét. A kormányhoz mindig hű hírportálok kommentkatonái azonnal rátámadtak az időjárás-előrejelzőkre. A Fidesz-logika szerint az összeesküvésre és szabotázsra gyanakvók haragját a kormánynak illik figyelembe venni. Ez nem egy következmények nélküli ország, a Főnök visszatért szabadságáról, tehát döntési helyzet van: a tűzijáték és az ünnepi körmenet elmaradásáért felelősöket keresnek! Az OMSZ még egy végzetes hibát is elkövetett azzal, hogy feltáró jellegű, őszinte hangvételű nyilatkozatot tett az eseménnyel kapcsolatban: »ez a bizonytalansági faktor sajnos benne van a szakmánkban, ezt igyekeztünk kommunikálni is. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért.« A NER-szisztémában tűrhetetlen és elfogadhatatlan megnyilvánulás a szakmára történő hivatkozás!

A jövőbeni változás lehetséges irányai:

Az OMSZ jelenlegi vezetőségének azonnali hatállyal mennie kell, a munkajogi és büntetőjogi felelősségre vonást indokolt haladéktalanul megkezdeni. Könnyen lehet, hogy néhány nap múlva egy új kormányhatározat rendelkezik az intézmény teljes átfazonírozásáról, esetleg felszámolásáról.

Először is nevet kell változtatni: 2022. szeptember 1. napjától a mai OMSZ felveszi a Magyar Nemzeti Időjárást Alakító Szolgálat nevet. A névváltoztatást az is szükségessé teszi, hogy az Országos Mentőszolgálat is az OMSZ rövidítést használja, márpedig nem mindegy, hogy a polgárok az időben érkező rohamkocsiért vagy májusi esőért imádkoznak.”

Fotó: Jessica Moore / Image Source / Image Source via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2022. augusztus 23. 08:07
ferkókettő nagy az ajvékolás nálatok ez ügyben. Gyanús, hogy nyakig benne vagytok ebben a félretájékoztatásban! Ti vettétek rá az OMSZ vezetőit erre rossz jóslatra, hogy elmaradjon az általatok kezdeményezett betiltás. Csak erre nem számítottatok, hogy megfelelő ellenlépés is lesz. Dugulj már!
Robertoo
2022. augusztus 22. 23:38
Oly mindegy, dávid! Az a lényeg, hogy bele kell rúgni a kormányba. Állandóan. Ez a lényeg, nem?
amca
2022. augusztus 22. 20:59
Bun Cohn Dávid csillag. Nálatok 6 ember meghalt. Totál pánik volt Pesten. rengeteg sérült. Mind a te.meg ti idiótaságotok miatt.
pumuklik
2022. augusztus 22. 20:34
Az ellenségem ellensége egyből a barátom lesz. ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!