Szép próbálkozás miniszteri utasításban felülírni a kormányrendeletet

2022. augusztus 16. 15:05

A gond csak az, hogy a favágó állampolgárnak a kormányrendeletet kell betartania.

2022. augusztus 16. 15:05
null
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Szép próbálkozás miniszteri utasításban felülírni a kormányrendeletet: a gond csak az, hogy a favágó állampolgárnak a kormányrendeletet kell betartania, a miniszteri utasítást legfeljebb a főosztályvezetőn lehet számonkérni.”

Nyitókép: Fcebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ibodnar
2022. augusztus 17. 12:04
A tények: 1. nem történt erdőirtás, de hiszti van (a szokásos rosszindulatú vélelmezés felnagyítása); 2. SA általi felvetés jogtechnikailag látszólag problémás rendelkezésekről szól (hierarchia okán), de praktikusan, akik a kormányrendelet szerint "erdőt irthatnának", azoknak ugyanakkor be kell tartaniuk a "szakmai felügyeletüket ellátó" miniszter utasításait, tehát a gyakorlatban a miniszteri utasítás nem annullálható; 3. két állítás (esetünkben előírás) logikai kapcsolatát azok tartalmi jellege is meghatározza, egy megengedő (lehetőséget teremtő) és egy előíró (korlátozó) szabály eredőjét logikailag mindig az utóbbi fogja dominálni, feltéve hogy nem gyenge elméjű felnőtteknek kell értelmezni és végrehajtani (márpedig a hazai erdészek bizonyítottan alkalmasak erre, hiszen az elmúlt több évtized alatt megduplázódott az erdőállomány)
fideszes2022
2022. augusztus 17. 10:56
Sajnos ez jól példázza, hogy Orbán Viktorral az elmúlt években elszaladt a ló, azt hiszi minden és mindenki felett áll, a hatalom megrészegítette. Szeretném kérni az 1990 és 2010 közötti Viktort vissza!
madar299
2022. augusztus 17. 09:44
Ez az egész csak egy ellenzéki újabb panflet. Ha valaki élt már vidéken, akkor pontosan tudja , hogy rendelet ide trv. oda , ha az emberek fáznak / mert kikapcsolták náluk a vill. + gázt/ , akkor engedély nélkül is kivágják a "közös" erdőt/fákat , nincs hatóság aki ezt meggátolná. Ráadásul él nálunk egy kisebbség /lassan már többség/ akik bármilyen trv. "betartására" szakosodtak , azaz elvi álláspontjuk , hogy csak az a másé amit az meg tud védeni/tartani. Egyszóval trv.-el vagy a nélkül, az erdeinket szét fogják lopni !
Hóvirágcsempész
2022. augusztus 17. 07:21
Schiffer András tökéletes diagnózist adott . A fidkányok visítoznak , jól van ez így . :.-))) Ja , nem . Érdemi válasz is kellene , sajnos , az nincs .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!