A fajok nyilatkozatot adtak ki a Magyar Tudományos Akadémia megkeveredéséről

2022. augusztus 05. 16:53

Értelmes emberek nem szállnak be politikai acsarkodásokba. Főleg nem ilyen barom szöveggel.

2022. augusztus 05. 16:53
null
Paranoid Android
Paranoid Android
PestiSrácok.hu

„Az MTA jelesei először is úgy tesznek, mintha valami tudományos kérdésről lenne szó és nem politikai gyűlölködésről. A rasszok közötti különbségek vagy objektívek vagy értékítéleten alapulnak, vagy akiknek ez kedvenc szórakozása, összevesznek azon egymással, a rasszok közötti különbségek lehetnek-e olyanok, hogy azok értékítéletet alapozzanak meg?

Például rasszista-e az a kijelentés, hogy a sárgák szorgalmasak? Most szólok, hogyha ezt a kifejezést igaznak fogadjuk el, akkor a feketék és a fehérek szorgalmasságáról is mondunk valamit.

Nagyon nehéz bármilyen belbecsű tulajdonságot úgy megfogalmazni és embercsoportokhoz rendelni, hogy abból következően ne sorrendezzünk, amiből pedig hihetetlen gyorsan következik az a baromkodás, amit most az MTA elnöksége elkövet. Anélkül persze, hogy mondana valamit érdemben, hozzátenne valamit a lényeghez. Az MTA tisztelt főbölcsei megpróbálnak politikailag korrektek lenni. Mondjuk akkor nem kellene használniuk az arcberendezés kifejezést, de ezt ezeknek a teljesen humorérzék nélküli embereknek soha nem fogjuk megmagyarázni.

Nem helyes, ha egy tudományos szervezet vezetősége, a fő tudományos szervezet vezetősége, három-négy sor alatt jut el a szólás- és a gondolatszabadság totális korlátozásának igényéhez:

»E folyamat (mármint a fajok keveredése) bármilyen korlátozása vagy megbélyegzése összeegyeztethetetlen az egyetemes emberi kultúrával, a humanizmussal, a kereszténységgel és az emberi jogokkal.«

A következő sorokkal már csak ki akarnak menekülni Soros György és társai álláspontjából, de teljesen sikertelenül persze.”

Kapcsolódó

A Magyar Tudományos Akadémia nyilatkozatot adott ki a fajok keveredéséről

„A ma élő emberek egyetlen fajhoz tartoznak, melynek tagjai eltérnek egymástól például bőrszín, testalkat, arcberendezés szerint” – fogalmaznak a közleményben. Bővebben...

Nyitókép: Cyril Ruoso / Biosphoto / AFP. Képünk illusztráció. 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2022. augusztus 07. 18:28
Eddig az evólució alapján állapitottuk meg a fajokat. Északi szőke faj, angol vörös faj, sárga ázsiai faj ,ami jellegzetes afrikai néger faj vagy albinó . Látott már valaki szőke indiait vietnámit japánt vagy kinait ,nem faj jellegzetessége.
írmag
2022. augusztus 06. 16:17
Kedves, ebben a nyilatkozatban nem érintett akadémikusok! Támogassátok azt a meggondolásomat, hogy a jelenlegi magyar, tudományos akadémia intézményét meg kell szüntetni, mert mint látható, képtelenek voltak az ilyen hangadók a kommunizmus eszméit levetkőzni. Az erkölcsi tisztulásunk mindennél fontosabb!
Unknown
2022. augusztus 06. 13:36
Egy másik kommentfelületen jegyezte meg egy komenttársunk: Ha az egész emberiség - mint "ember" - egyetlen faj, akkor mit értsünk rasszizmus alatt?
Ádám Attila
2022. augusztus 06. 11:03
„Még ha a legtöbb tudós elutasítja is a „faj” mint biológiai fogalom fogalmát, a faj tagadhatatlanul létezik társadalmi és politikai fogalomként.” (Hogyan alakítja át a tudomány és a genetika a 21. század faji vitáját – Vivian Chou, https://sitn.hms.harvard.edu) „A modern tudomány a faji kategóriákat társadalmilag konstruáltnak tekinti, vagyis a faj nem az emberi lények velejárója, hanem egy identitás , amelyet gyakran társadalmilag domináns csoportok hoztak létre, hogy a társadalmi kontextusban jelentést alkossanak. A különböző kultúrák különböző faji csoportokat határoznak meg, gyakran a társadalmi vonatkozású legnagyobb csoportokra összpontosítva, és ezek a meghatározások idővel változhatnak.” (https://en.wikipedia.org)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!