Ömlik a... baj

2022. augusztus 14. 21:01

Már előre félek, hogy milyen erővel sújt le majd Orbán Viktor a fővárosra.

2022. augusztus 14. 21:01
null
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Már előre félek, hogy milyen erővel sújt le majd Orbán Viktor a fővárosra. A budapestiek többsége szerint ugyanis a kormány rosszul kezeli a válságot: ötfokú skálán 1-es osztályzatot 43 százalék, 2-est 11 százalék adott nekik. A válságkezeléssel leginkább a nők, a 18–39 év közöttiek, illetve a felsőfokú végzettségűek elégedetlenek, s még a fővárosi fideszesek 22 százaléka is 1-est vagy 2-est adott a kormánynak a Medián szerint.

A miniszterelnök nagyon nem szereti, ha támadják őt, márpedig ez a felmérés azt mutatja, hogy elégedetlenek vele. A budapestiek még mindig nem tanulták meg, ki az úr a házban, azt azonban igen, hogy olyan nagyon nem érdemes ugrálni. Márpedig a választások óta nagy mennyiségben ömlik a – mit is írjak – baj a kormányra, és rajta keresztül a társadalom többségére. Talán csak a kabinet legbelső körei evickélnek át a válság időszakán viszonylag könnyen, a NER-világ meghatározó szereplői pedig náluk is gondtalanabbul eveznek át a túlpartra. A gond csupán az, hogy egyelőre nagyon nem látszik az a túlpart, mármint az emberek többségének. Ezért is mutatja a kutatás ezt a szánalmas eredményt.

A felmérés azonban arra nem tér ki, hogy szükségszerűen alakultak így a dolgok. A kérdőív nem foglalkozhatott azzal, ami ugyanakkor elég látványosan kiderült: ez a kormány semmilyen módon nem készült fel a nehéz időkre. Jóllehet minden komolyabban vehető elemző – vagyis nem a házi tanácsadók köre – látta és láttatta: mind a a Covid alatt elkövetett hibák, mind a heves pénzosztogatás súlyos következményekkel fog járni, a választás megnyerése sürgetőbb feladat volt a kormányfő számára, mint a fenyegető jövő kezelése.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitypangocska
2022. augusztus 16. 12:52
Te ne félj semmitől, hanem naponta háromszor adj hálát az Égnek, hogy nem a dilettáns haverjaid, hanem Orbán Viktor és kormánya vezeti Magyarországot!
istvanpeter
2022. augusztus 16. 11:02
Ez már tényleg a bárgyú sötétség csúcsa.
Atilla
2022. augusztus 16. 06:49
"A miniszterelnök nagyon nem szereti, ha támadják őt . . ." Na ez aztán egy megállapítás . . . Ti aztán szeretitek,ha alaptalanúl,össze-vissza hazudozva támadnak . . . Hazug horda . . .
sheu
2022. augusztus 16. 02:58
Inkább a buzi főpolgármestertől féltsd a fővárost, ő teszi tönkre most már hosszú évek óta. De az nem zavar, mert ő elvtike ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!