Magyarországnak ma nincs külpolitikája

2022. augusztus 01. 18:29

A belpolitika a vezérlő elv, Orbán ennek mentén keresi – és láthatóan élvezi is – a külföldi bírálatokat kiváltó kijelentéseket.

2022. augusztus 01. 18:29
null
Jeszenszky Géza
Jeszenszky Géza
Hírklikk

„Magyarországnak ma nincs külpolitikája, a belpolitika a vezérlő elv, Orbán ennek mentén keresi – és láthatóan élvezi is – a külföldi bírálatokat kiváltó kijelentéseket, amelyeknek belpolitikai hozadékuk van. 

A mélypontot sajnos lehet fokozni, elmehet addig, amikor két ország háborút vív egymás ellen. Ez persze képtelenség, nem csak az erőviszonyok miatt, hanem azért is, mert az Egyesült Államok és Magyarország valóban szövetségesek. Az amerikai kritika hangneme, stílusa pedig soha nem érte el azt szintet, amit a magyar külügyminiszter megenged magának. Szijjártó szinte sportot űz abból, hogyan lehet sértegetni másokat, ami utána büszkén mondhatja, »lám-lám, ennek sincs semmi következménye«, amire pedig a hívek egy része tapsol azzal, hogy végre valaki megmondta.”

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza
2022. augusztus 02. 17:06
jeszi patkány! A 60-as évektől aljas magyargyűlölő komcsináci patkány vagy. A 80-as évek végén a komcsi vezetők beépítettek téged a jobboldalba,hogy azt lejárasd és rombold. te írtad alá elolvasás nélkül a magyar-uki alapszerződést,stb.....Aztán párévvel ezelőtt már nem bírtad tovább, és nyíltan odaálltál-visszaálltál a balos patkányokhoz, akikhez a 60-as évektől tartozol.
Bakandri
2022. augusztus 02. 15:49
Gézu papa, pihengessen és ringassa az unokáját, ha van. Önnek mi a problémája a külpolitikánkkal?
Akitlosz
2022. augusztus 02. 14:32
"Magyarországnak ma nincs külpolitikája" Az egész Európai Uniónak nincsen. Amerika irányvonalához kell alkalmazkodni. Azt azonban kétlem, hogy az atlantista szerzőt mindez zavarná.
Attologic
2022. augusztus 02. 14:29
Jeszi! Apád sztrókot kapott. Vitessük be a neurológiára...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!