Kihátrált a Fudan-népszavazás mögül a főváros

2022. augusztus 17. 11:31

Magára maradt a kínai egyetem ügyében Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester.

2022. augusztus 17. 11:31
null
Kontra
Facebook

„Kihátrált a Fudan-népszavazás mögül a főváros

Aggasztó hírt kaptunk a Népszavától: Magára maradt a kínai egyetem ügyében Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester, a DK támogatása nélkül ugyanis Budapest neki se fut a népszavazásnak.

Pedig Karácsony Gergely az előválasztást megelőzően még lelkes beszédet is mondott az azóta országgyűlési képviselővé előlépett Jámbor András-szervezte Fudan-ellenes tüntetésen is, de aztán csak visszalépett Márki-Zay javára, azóta meg mintha már annyira nem is érdekelné őt ez az egész. Jó hír, hogy a Szigeten azért többen is látni vélték.

»Nagyon homályos válaszokat kapok az erre vonatkozó kérdéseimre. A legőszintébbnek az a verzió tűnik, miszerint a Fővárosi Közgyűlésen sem menne át a kezdeményezés, mivel a Demokratikus Koalíció nem támogatná« – nyilatkozta a lapnak Baranyi Krisztina.

Mindenki megnyugodhat azért, van némi elégtétel és remény az ügyben: a leendő kampusz területén fekvő Szabad Hongkong, az Ujgur mártírok, a Dalai láma és a Hszie Si-kuang püspök út utcatábláit még Karácsonnyal együtt avatták fel tavaly júniusban. Hát azóta se lennénk kínaiak a IX. kerületben...”

Nyitókép: Kontra Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. augusztus 17. 23:03
Nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy Baranyi drogos, alkoholista, pont olyan lezüllött feje van, mint Deutschnak.
madar299
2022. augusztus 17. 20:39
Rájöttek hogy bukta, ezért inkább előre menekültek .
Jooee
2022. augusztus 17. 16:04
Hát próbálkozzon ez a gusztustalan boszorkány!
Parm
2022. augusztus 17. 13:39
Elképesztően komolytalanok és pitiánerek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!