„Egyszer találkoznék egy olyan kereszténnyel, akinek úgy fontos a kereszténység, ahogy az meg van fogalmazva!”

2022. augusztus 22. 12:43

Gulyás Marcinak ebben teljesen igaza van. Nincs olyan, hogy „a magam módján” keresztény.

2022. augusztus 22. 12:43
null
Szabados Ádám
Facebook

„Gulyás Marci még májusban beszélgetett a Partizánban Varga Márkkal (G.w.M.), és ez a szóváltás hangzott el köztük:

GM: Keresztény emberként hivatkozol magadra, és itt az adásban is azt mondtad, hogy számodra nagyon fontos...
G.w.M.: A magam módján!
GM: Egyszer találkoznék egy olyan kereszténnyel, akinek úgy fontos a kereszténység, ahogy az meg van fogalmazva! Tényleg, mintha ez egy kib@szott válogatáskazi lenne, hogy ez tetszik, az nem, kereszthalál oké, böjt az nem annyira fontos...

A marxista (és egyéb módon sem keresztény) Gulyás Marcinak ebben teljesen igaza van. Nincs olyan, hogy »a magam módján« keresztény. Vagy keresztény vagyok, és akkor minden érvényes rám, vagy nem vagyok az. Bénák és botladozók lehetünk a Krisztus-követésben, és ezt bűnbánattal elismerhetjük, tévedhetünk is egy-egy hitbeli kérdésben, de a szemezgetés más. A kereszténység tényleg nem egy... válogatáskazi.”

Nyitókép: Divinity Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. augusztus 23. 10:15
A kereszténység messze a legszabadabb vallás. Nincsenek benne betarthatatlanul merev szabályok, vagy olyanok, amelyek ne lennének része a világrendünknek. Lehet bármit enni-inni, kapcsolatot ápolni más kultúrákkal, nem jár büntetéssel a keresztény útról való letérés, ha pedig valaki vétkezett, bűnbánatot tarthat és meggyónhatja az Isten színe előtt. Bűnbocsánatot is kaphat azzal a feltétellel, hogy a jóra törekszik és bűnt kerüli. A keresztény ember semmivel sem előrébb vagy feljebbvaló más vallásokhoz képest, az igét lehet hirdetni és Krisztus üzenetét elvinni, de nem feladata mindenkinek, büntetést nem jár a mulatsztóknak. A Tízparancsolat morális iránytű az emberiségnek, egyszerű közérthető módon definiálja az ember és Isten illetve ember és ember viszonyát. Az emberölést, a lopást, házasságtörtést azóta sem tekintjük szabadságjognak. Az egész kereszténység nem egy túltolt vallás. Aki pedig képes a szabályainak követésére törekedni, az alighanem egy helyes éltet él, amibe egy liberálisnak is nehéz belekötni.
amca
2022. augusztus 22. 21:01
Nem voltál katona ,töketlen. Erre mondtuk? Te meg ki a c.. anyád vagy ,?
pemete jakab
2022. augusztus 22. 19:32
„Egyszer találkoznék egy olyan kereszténnyel, akinek úgy fontos a kereszténység, ahogy az meg van fogalmazva!” Egy ilyen volt: Jézus. A többiek olcsó kiadásai Jézusnak. De vannak bőven ócska kiadásai is, ld. a mai magyar nacionalista-keresztény kormánypropagandát és annak követőit.
pemete jakab
2022. augusztus 22. 19:25
"Nincs olyan, hogy „a magam módján” keresztény." Fideszesek: Mi keresztények vagyunk, de baromira gyűlölünk mindenki mást, aki nincs velünk. A kereszténység meg állítólag a szeretet vallása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!