Ferenc pápa: Dugina ártatlan áldozat, a háborúért pedig a NATO a felelős

2022. augusztus 26. 17:24

A katolikus egyházfő szavai nem maradtak visszhang nélkül, a nyugati sajtó egy része tudatlansággal vádolta.

2022. augusztus 26. 17:24
null
Bekezdések
Facebook

„Darja Dugina egy értelmetlen háború ártatlan áldozata. És ezt fontos kihangsúlyozni: ártatlan – jelentette ki Ferenc pápa szokásos szerdai audienciáján. A katolikus egyházfő szavai nem maradtak visszhang nélkül, a nyugati sajtó egy része tudatlansággal vádolta. A kemény szavak valószínűleg nem a részvétnyilvánításnak szóltak, hanem annak, hogy Róma püspöke több alkalommal az Észak-atlanti Szerződés Szervezetét tette felelőssé a háborúért. »A NATO rátörte az ajtót Putyinra« – fogalmazott egyik alkalommal. A pontifex ezzel együtt felajánlotta, hogy a béke érdekében szívesen közvetítene Oroszország és Ukrajna között. Egyelőre azonban nem volt lehetősége erre.”

Nyitókép: Kirill Kudryatsev/AFP 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. augusztus 31. 11:02
Nocsak, és ki nevezte szenilis vénembernek? :D
Fidesz2032
2022. augusztus 28. 23:39
Ferenc pápa: Dugina ártatlan áldozat, a háborúért pedig a NATO a felelős ------------ Nem leeht. Ferenc, franc, franzö - nyugot európ fertő. Pápa, pópa, pop - Nüme peresztroj? Ruszo élteti, komcsi felhangh. Tühát pópa, libbant, fergeteg: NATO (hülyesen: Na-tó) támogatja. Libbant pópa, lüváltani kéretik.
..--..
2022. augusztus 28. 17:07
-zsoltkom- "A pontifex ezzel együtt felajánlotta, (...) szívesen közvetítene Oroszország és Ukrajna között. Egyelőre azonban nem volt lehetősége erre." 1.) Oroszország nem a lehetőségek országa. 2.) Valamelyik Isten nagyon szenvedélyes lehetőség gátló.
Dezsőke
2022. augusztus 28. 07:20
a pápa kimondta az igazságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!