Balázs Péter: Ma nem igazán jó dolog magyarnak lenni

2022. augusztus 29. 14:58

A korábbi külügyminiszter szerint óriási veszteség Magyarország számára az Orbán-kormány külpolitikája.

2022. augusztus 29. 14:58
null

Balázs Péter egykori külügyminiszterrel közölt interjút a Hírklikk. Magyarország számára óriási veszteség ez a fajta külpolitika – összegezte a korábbi tárcavezető a Fidesz 12 éves külpolitikáját. Hozzátette: sajnos az ország kiszorult a nemzetközi kapcsolatok fő áramlataiból, perifériára került a saját szövetségi rendszerén belül, valamint bizalmatlanság van vele szemben.

„Hasonlítsuk össze, hogy Magyarországnak milyenek voltak a nemzetközi pozíciói 2010 előtt, és milyenek ma” – fogalmazott Balázs, majd hozzátette: „Olyan partnerekkel azonosult, vagy állt melléjük, mint Putyin vagy Donald Trump.

Ma nem igazán jó dolog magyarnak lenni a nagyvilágban, mert mindenkinek az Orbán-kormány külön utas, és a szövetségeseivel szembefordult politikája jut eszébe róla.

Úgyhogy egészében véve óriási veszteség Magyarország számára ez a fajta külpolitika” – hangoztatta az egykori külügyminiszter.

A kormány és az Európai Unió kapcsolatáról Balázs Péter kifejtette: „Orbánnak az EU-ból két dolog tetszik nagyon. Az egyik természetesen a pénz, amelyik nagyon bőven folyt Magyarországra. A másik, hogy fel tudta oldani az itthoni foglalkoztatási gondokat, el tudta helyezni a magyar munkaerőfelesleget”.

Fotó: Balogh Zoltán

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thoma63
2022. augusztus 30. 21:16
Csak a saját nevében jelentsen ki ilyen faszságot! Aki szégyelli az nem is érdemli meg és szégyent hoz ránk Magyarokra. Én büszke vagyok rá, hogy az Orbán kormány nem küveti vakon Európa idiótaságait. Valamint szerintem nem jó dolog hülyének lenni, de mint látható valaki még világgá is kürtöli.
Arkadas58
2022. augusztus 30. 14:55
Politikai kurzustól függetlenül mindig és a világ összes általam megismert szegletében büszkén vállaltam és vállalom a magyarságomat, akkor is ha 1-2 helyen ezért esetleg a lában elé pöknek is. Nem engem minősít a dolog. Annál is inkább, mert a világ minden táján sokkal inkább barátságos, mondhatni testvéries nagyrabecsülésben volt részem, mintsem lenézésben... Lenézni azt szokták, akiről messzire ordít a kicsiny hitűsége, meg a frusztráltsága -aki "mer", mert nem tud mást, csak "kicsi lenni". :-)
Szuper
2022. augusztus 30. 11:45
A negyedik 2/3-ad után én is így vonyítanék a nyomorultak helyében! :-)))))))))))))
ujujuj
2022. augusztus 30. 11:26
Azt honnan tudod, milyen magyarnak lenni, askenázi kufár? Te sohasem voltál az. Én most is az vagyok, és nekem kiváló érzés magyarnak lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!