Vidám barakkot építettek maguknak a magyarok

2022. július 26. 06:15

Kádár rendszeréből és Ceausescu személyi diktatúrájából gyúrták össze a szép magyar világot.

2022. július 26. 06:15
null
Gál Mária
Népszava

„Az alaptörvénnyé silányított Alkotmányt vissza lehet csinálni, a rabbá tett közmédiát fel lehet szabadítani, ha van politikai akarat, a vármegyéket és főispánokat is egyetlen tollvonással vissza lehet küldeni a történelmi emlékek közé. A rabbá tett lelkek azonban rabok maradnak. A magyar társadalom többsége, határokon belül és kívül, önként dobta el magától a szabadságot és építette újjá  a rendszerváltás előtti »vidám barakkot«. Ezt a minden világok legjobbjaként felmutatott szép új magyar világot Kádár rendszeréből és Ceausescu személyi diktatúrájából gyúrták össze nagy-nagy hozzáértéssel, és ezt védelmezi, élteti most önként és dalolva sok millió magyar.

Szolgaian bólogató püspökök, határon túli kisebbségi politikusok, fiatal, jól képzett magyarországi kormánytisztségviselők hirdetik a nyugat alkonyát, kárhoztatják a nyugati szabadságot s éltetik azt a fasisztoid-kirekesztő katyvaszt, amit a minden magyarok Vezére nyújt számukra. Kisebbségi vezető politikusok mondják fel szemrebbenés nélkül a Budapestről kapott házifeladatot, támogatják lelkesen az erős, szuverén nemzetállamot a régiók Európája, a föderális Európa helyett. Senkit sem zavar a tudathasadásos állapot, nem gondolnak bele, hogy nincs erős magyar nemzetállam és gyenge Európa erős román, szerb stb. nemzetállam nélkül.

Veszélyben a magyar szabadság, hirdetik. És tényleg, de nem külső ellenség veszélyezteti azt.”

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2022. július 27. 05:18
Sőt! Szemmel láthatóan karlendít.
Szekeres Lászlo
2022. július 26. 16:08
Nem értem... Miért nem Gyurcsányéknak van kétharmaduk???
Akitlosz
2022. július 26. 15:38
"Veszélyben a magyar szabadság, hirdetik. És tényleg, de nem külső ellenség veszélyezteti azt." Hanem ezek a népszavások? Azért a külső "ellenség" EU még nagyobb veszélyt jelent a magyar szabadságra, mint a belső "ellenség" vörösök. Idén eddig egy jó ötletük volt, a 20 000 szavazatszámláló delegálása. Nélkülük nem hinnék el a választási eredményt és csalást emlegetnének.
akiaki
2022. július 26. 14:03
kevés, ekkora, hülyepicsát találni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!