A király és ispánjai jó szákásuk szerint megosztották híveikkel faji alapú, fasiszta gondolataikat Tusványoson

2022. július 23. 15:16

Magyarország 2022. Vihar előtti csend, vagy csak a sima balatoni, hugyszagú semmittevés?

2022. július 23. 15:16
null
Schilling Árpád
Facebook

„A király és ispánjai jó szákásuk szerint megosztották híveikkel faji alapú, fasiszta gondolataikat Tusványoson. Ha ezek a borvirágos orrú, kokainhomályos tekintetű, tesztoszteron-koktélok egy bunkerben rötyögnének, és ott rángatnák egymás bránerét, hát, mi bajom is lehetne velük, de ezek az emberek, sajna, Magyarország prófétái és hóhérai.

Miközben e nemeslelkű kereszteslovagok körbenyalatják magukat nem kevésbé fasisztoid erdélyi testvéreikkel, és az anyaországból szakadt, álvitára áhitozó, de valójában csak a gatyábaszaró jókedvet fokozó ellenzékiekkel, Magyarországon továbbra is a legszegényebbekkel, legkiszolgáltatotabbakkal, és az őértük még kiállni merészelő, csekélyke baloldali keménymaggal baszakszik a hatalom: a király és az ő ispánjai.

Alapvetően nincs változás, a nép nyúzott része éppen pihen, örül a forró nyárnak, a melegnek, hiszen nemsokára, mint tudjuk, halljuk, hidegre fordul és fújni kezd a zord keleti szél, indul a vírusszezon, emelkednek az adók és az energiaárak, drágul a hús, a tej és kenyér, drágább lesz az utazás, és mégdrágább a puha matrac. Nyáron a meleg, télen a hideg miatt van csönd. Mert csönd van. Rohadt nagy halom csönd, kis vinnyogással.

Akik meg adakozni szoktak, adakoznak a lakását vagy éppen a színházát elveszítőnek, a független sajtónak és a korrupció-ellen küzdő civil szervezeteknek. Adakoznak, akik még képesek, akiknek még maradt valamennyi fölös, és nem váltak teljesen cinikussá.

A lényeg, a szabadság, már elveszett. Az alaptörvény a túlélés ösztöne, a ne szólj szám. Inkább adakozunk, hogy kimondják helyettünk az igazságot (HOGY FÁJ, HOGY NAGYON, HOGY KURVÁRA FÁJ!), aztán adakozunk, hogy ki tudják fizetni a perköltséget, csak ne kelljen már csinálni semmit. Mert semmi értelme! Mert nem történik semmi. Mert már tüntetés sincs, csak piknik. Már beszédet sem mondanak, csak elküldik papíron, hogy más olvassa föl. Már csak a hümmögés van, meg egy kis káröröm, ha újabb társadalmi csoport hullik bele a semmibe: ti sem kapálóztatok, amikor nekünk szar volt, most legalább nektek se lesz jó. (Emlékeztek még Sándor Máriára?!)”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pusikas
2022. július 25. 07:26
Te jó ég ez mekkora tahó....
Krupp Skya
2022. július 25. 06:04
"Szákásukat", hogy töröd már a magyart. Sokat franciáztok a mamával?
Zsibi
2022. július 24. 20:19
Ki a faxom ez a nyomorék, biztos valami pesti libernyák.
csak szólok
2022. július 24. 20:14
Előbb-utóbb minden patkány előbúvik és nyekereg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!