Román újságíró: Orbán Viktor nemcsak politikusként, de igazi politikai gondolkodóként értékelt

2022. július 29. 18:58

Ion Cristoiu, az egyik legismertebb román újságíró történelminek nevezte a magyar miniszterelnök tusnádfürdői beszédét.

2022. július 29. 18:58
null

Ion Cristoiut, az Evenimentul zilei portál videópodcast műsorában kérdezték a magyar kormányfő előadásáról. Az újságíró elmondta, a román média döntő többsége egy kis részletet kiemelve igyekezett támadni Orbánt Viktort, de nem olvasták, hallgatták végig a beszédet. 

– szögezte le. 

Mint fogalmazott, a tusnádfürdői beszédet Klaus Iohannis román államfő, Nicolae Ciucă miniszterelnök vagy Marcel Ciolacu szociáldemokrata vezető hiába is olvasná el ától cettig, nem értenének belőle semmit, ugyanis entellektüeleknek való beszéd volt.

– reagált, majd azzal folytatta, hogy az előadásnak egy filozófiatörténeti tankönyvben a helye.

Nyitókép: Ion Cristoiut Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nekoashi
2022. július 30. 19:05
Ha így nézzük, Goebbels is egy politikai gondolkodó volt.....
Nyugati Ádám
2022. július 30. 15:13
Az idézet pontos, és minden benne van ami a migráció kérdésében lényeges lényeges. Nekem Nagyváradon, egy Ant és Ottomány nevű falvakban és Nagyszalontán élnek másod, harmad unokatestvéreim és szegről-végről rokonaim. Gyulán szoktunk összejönni a nyár vége felé. Idén együtt néztük-hallgattuk a TV-n Orbán Viktor videóra rögzített beszédét egy kerthelyiségben. Nekünk foglalt helyünk volt, de a beszéd elejére megtelt a helyiség a nézőkkel-hallgatókkall, sokan több mint egy órán keresztül is állva figyeltek. Sok román szót is hallottam, de fordítás nem volt, tehát ők is tudtak magyarul. A végén ők is ugyanúgy sokáig tapsoltak, egészen a közvetítés végéig, mint a magyarok. Én mindég tudtam, hogy sok, nagyon értelmes román szimpatizál a magyar politikával, mint a szemlézett Ion Cristoiu újságíró is. Na az ilyeneket kellene többször és hosszabban, vagy egészében közzétéve szemlézni.
01234567890
2022. július 30. 13:46
https://www.youtube.com/watch?v=SJXmjGF-f9E
olajfa1
2022. július 30. 10:16
A liberál-cion-nácik megint onnan kapták a legnagyobbat... -amit "a fal adott neki egy másikat"- ahonnan a legkevésbé sem várták!... Na ez a fagyi is visszanyalt nekik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!