Bagdy Gábor: Nem vehető komolyan Karácsonyék állandó panaszkodása

2022. július 08. 11:44

Bagdy Gábor, a kormánypártok fővárosi képviselője legfrissebb interjújában úgy fogalmazott, ost hiányzik igazán az az elvesztegetett két és fél év, amit Karácsony Gergely főpolgármesteri teendői ellátásai helyett nagypolitikai álmok dédelgetésével töltött.

2022. július 08. 11:44
null

Továbbra sem tudni, mi van azzal a kétszázmilliárd forinttal, amit az előző vezetés hagyott hátra Karácsony Gergelyéknek, Bagdy Gábor azonban úgy véli, a baloldal felélte a többletet, ugyanis látható, hogy a kiadások meghaladták a bevételeket. A politikus ezt a járvánnyal, az energiaválsággal és a felelőtlen gazdálkodással magyarázta. A Fidesz-KDNP fővárosi képviselője rámutatott, a tavaly a tervezetthez képest még így is 15 milliárd forint többlete volt a városvezetésnek az iparűzési adóból.

Nem vehető komolyan Karácsonyék állandó panaszkodása, miszerint nincs pénze a fővárosnak. Az új vezetés kétszázmilliárd forintot örökölt értékpapírban, készpénzben a Tarlós István vezette korábbi vezetéstől."

– jelezte a politikus, aki úgy folytatta, azóta ezt az összeget élik föl Karácsonyék: 2020-ban 87 milliárd forintos hiánya volt Budapestnek, akkor azt a fent említett tartalékokból fedezte.

Bagdy Gábor szerint nemrég volt szó a közgyűlésben a tavalyi költségvetés beszámolójáról, melyből kiderült, hogy ebben az évben 63,5 milliárd forintos hiánya volt a fővárosnak.

Karácsonyéknak a jogszabályok miatt működési többletet kellett tervezniük, így fiktív bevételekkel indultak neki az évnek"

– jelezte a fővárosi politikus, aki szerint Karácsonyék úgy számoltak, hogy felvesznek 32 milliárd forint hitelt és kapnak húszmilliárd forint állami támogatást, erről szavai szerint csak az állam nem tudott.

Bagdy szerint elképzelhetetlen, hogy Budapest hitelt vegyen fel, mivel többet költ, mint amennyi bevétele van. A kormánypárti politikus kritizálta a főpolgármestert, amiért az két és fél évig a nagypolitikával foglalkozott, és a stábja is követte őt.

Most hiányzik igazán az az elvesztegetett két és fél év, amit Karácsony Gergely főpolgármesteri teendői ellátásai helyett nagypolitikai álmok dédelgetésével töltött. Ezt az időt a főváros érdekével végzett munkával kellett volna töltenie

–szögezte le.

Forrás: Magyar Nemzet

 

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civilina
2022. július 08. 14:59
Karácsony Gergelynek az ország éves bevétele sem lenne elég. Valószínű, hogy egy fillér zsebpénzt sem hagy nála az asszony, mert annyira dilettáns a pénzügyekhez is.
chief Bromden
2022. július 08. 13:11
Valótlanul állíthatják a sok milliárdos hiányt. Van ott pénz, csak úgy röpködnek a tízmilliók naponta felesleges dolgokra.
Nabakker
2022. július 08. 13:03
Fürdős kurva
Micó
2022. július 08. 12:42
A szociopata és a gyagya keveréke a KariGeri. Így akár az uniót is vezethetné. A bamba vigyora pedig hat a sznob, dilis bölcsészlányokra. Utóbbit- Bölcsészképzés, szociológus- képzés,stb- FIZETŐSSÉ KELL TENNI.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!