Köves Slomó Orbán beszédéről: A radikális globalista, határok nélküli világban a zsidó államnak nincs helye

2022. július 27. 13:29

A rabbi szerint az a szuverenista, nemzetállami álláspont áll a zsidó értékvilághoz közelebb, amelybe a magyar miniszterelnök tusdnádfürdői beszédének egyes elemei is illeszthetőek.

2022. július 27. 13:29
null

A kormány célja, hogy egy globális recesszióban Magyarország lokális kivétellé váljon – fogalmazott Orbán Viktor tusványosi beszédében. A miniszterelnök szerint az internacionalista baloldal csele, hogy Európában eleve kevert népesség él. Orbán szerint van, ahol európai és Európán kívüli népek keverednek, és van ahol európai népek keverednek, mint például a Kárpát-medencében. „Mi nem vagyunk kevert fajúak” – mondta, majd hozzátette: nem is akarunk azok lenni.

„Egy szöveg értése és értékelése azonban nem kizárólag, sőt általában nem egy-egy szó által keltett asszociációk mentén történik, a kontextus legalább ilyen lényeges” – fogalmazott Köves Slomó legújabb, Neokohnon megjelenő írásában.

A radikális globalista, határok nélküli világban a zsidó államnak nincs helye

– szögezte le a rabbi. Hozzátette: kijelenthetjük, hogy az a szuverenista, nemzetállami álláspont áll a zsidó értékvilághoz közelebb, amelybe illeszthetők a magyar miniszterelnök tusdnádfürdői beszédének egyes elemei is.

Köves Slomó szerint nem tekinthetünk el a nyelvhasználati problémától, a „faj” fogalmának bevezetésétől, a szóhasználat kifejezetten taszító mivoltától. „Az óvatos szóhasználat kötelessége mindenkire vonatkozik!” – tette hozzá.

Erősen remélem, hogy nem egy hanyag szövegíró által cedált Raspail idézet határozza majd meg a holnapunkat

– zárta írását a vallási vezető.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. július 27. 23:46
Erre a szóra szükség volt, hogy kicsapja a biztosítékot. De így legalább az üzenenet átment, amiért egy Hegedűs Zsuzsát kellett beáldozni.
Esvány
2022. július 27. 15:59
"Erősen remélem, hogy nem egy hanyag szövegíró által cedált Raspail idézet határozza majd meg a holnapunkat" Nem a Jean Raspail idézet a probléma, hanem az az arcátlan kijelentés, amelyre reagált: Éric Besson 2010-es beszédére reflektált, Aki a második Fillon kormány bevándorlási, integrációs, nemzeti identitásügyi minisztereként 2010-ben azt találta nyilatkozni, hogy "Franciaország nem egy nép, nem egy nyelv, egy terület vagy egy vallás, hanem népek konglomerátuma, amelyek együtt akarnak élni. Nincs tősgyökeres francia, csak a fajkeveredés Franciaországa létezik.” Besson tehát pofátlanul összemosta az Európán belüli keveredést, a tájidegen muszlim migránsok beözönlésével. Mondjuk ki nyíltan a lényeget: Orbán ellene mondott a Kalergi-Soros tervnek, azok pedig, akik őt most ezért támadják, azok az európai nemzetek felszámolását pártolják. Ennyi.
MrStokes
2022. július 27. 15:55
Az emberi jogok egyetemes nyilatkozata .. Felépítése és főbb elvei A nyilatkozat egy bevezetőből és 30 cikkből áll. Ebben a 30 cikkben fogalmazza meg az emberi jogokat (az alapvető polgári, kulturális, gazdasági, politikai és szociális jogokat), amelyek megilletnek minden embert, fajra, színre, nemre, nyelvre, vallásra vagy politikai meggyőződésre való tekintet nélkül. https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_emberi_jogok_egyetemes_nyilatkozata
bagira
2022. július 27. 15:32
,,A radikális globalista, határok nélküli világban a zsidó államnak nincs helye,, mert nem Európát képviselő globalista betolakodó világ zsidó üldöző a betolakodók behurcolással kapcsolatban. Európa addig volt egységes békés még a globalizmust (globalizmus nem Eu érdek) - betolakodókat nem hurcolta be nem helyezte előnybe . Globalista határok nélküli világba Európa belebukik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!