Megrendülés és vergődés Tusványoson

2022. július 25. 09:41

A helyzet az, hogy Orbán a politikáját a szélsőjobboldal legordasabb eszméire alapozza.

2022. július 25. 09:41
null
Kocsis Árpád
Mérce

„Két év kényszerű kihagyás után Orbán Viktor miniszterelnök 2022. július 23-án, szombaton délelőtt ismét beszédet mondott Tusnádfürdőn a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban.

A tusványosi felszólalást nem fogjuk ismertetni, hiszen ezt különféle hangnemben számosak megtették előttünk. Az, hogy Orbánnak három évtizede tartó forgolódás és 16 év kormányzás után sikerült lehorgonyoznia a faji politikánál, akkor is megrendítő, ha időközben sok galádsághoz hozzáedződtünk.

A helyzet az, hogy Magyarország miniszterelnöke a legbornírtabb olvasmányokból tájékozódik, a politikáját pedig a szélsőjobboldal legordasabb eszméire alapozza.

Az általa vezetett kormányoknak konok elszánással sikerült elérniük, hogy némi megalázó mormogást leszámítva ellenállás ne maradjon Magyarországon. Visszatartó erő nincs. A jogi keretek szétmállottak. Az államból eliszkolt az ész. Ellenzékről nevetséges lenne beszélni.

Ami maradt, most megnyilatkozott a fajok keveredéséről és a népességcseréről mondottakban, zavaros és önellentmondásoktól terhelt gondolatfutamaiban, valamint abban a szinte kényszeresen ismételgetett eszmében, miszerint mindenek mögött internacionalista összeesküvés áll.”

Kapcsolódó

Orbán Viktor: A kormány célja, hogy egy globális recesszióban Magyarország lokális kivétellé váljon

A miniszterelnök bejelentette a tusványosi tíz pontot, azt a tíz pontot, amelyre alapozza majd az ország terveit 2030-ig. Összefoglalónk Orbán Viktor tusványosi beszédéről!

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2022. július 26. 08:57
Hát ha a moslék ész nélkül a szélső bal, kommunista oldalt nyalja, akkor mindenki más tölük csak jobboldali lehet. A határt meg nem ök fogják meghuzni, hanem a nép a választáson - legalábbis addig amig demokrácia lesz. Ha ilyen szélső baloldali emberkék (FOS) egy fasiszta, tömegmészárlo rendszert tud támogatni Ukrajnában, akkor mondják már meg, hol az aljasság határa?
Akitlosz
2022. július 26. 03:42
"A helyzet az, hogy Orbán a politikáját a szélsőjobboldal legordasabb eszméire alapozza." Bár úgy lenne!
Ólat a trolloknak
2022. július 25. 18:57
Szélesebb a vállnál az arc, Kocsis elvtárs.
matykox
2022. július 25. 18:45
Rémesen buta újseggírók mércéje a politukusaik számára is a "meg nem haladható" kategória. Elképesztő egy tudatlan pöcs ez a pali.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!